GaiaZoo is verkozen tot het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Ron Kuckelkorn, de marketingman van GaiaZOO, ontving vanmiddag de gouden award op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Efteling kreeg de zilveren award en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam de bronzen award. GaiaZoo is verkozen tot het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Ron Kuckelkorn, de marketingman van GaiaZOO, ontving vanmiddag de gouden award op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Efteling kreeg de zilveren award en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam de bronzen award.

Het Limburgse dierenpark trok afgelopen jaar 500.000 bezoekers en behoort dus niet tot de grootste attracties van ons land. Kuckelkorn was flink verrast door de prijs : "Bezoekers waarderen vooral de mooie en diervriendelijke aanleg van ons park. Zo'n 20% van onze gasten komt uit België en nog eens 20% uit Duitsland. Afgelopen jaar zijn er twee nieuwe dierverblijven voor apen gebouwd en een verblijf voor de Lynxen, maar niet echt een grote nieuwe attractie. We organiseren steeds meer evenementen en die vallen goed in de smaak. ANWB-leden als jury Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht. GaiaZOO scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018. De top drie van ‘Leukste uitje van Nederland 2018’:

 1. Gouden award GaiaZOO in Kerkrade
 2. Zilveren award De Efteling in Kaatsheuvel
 3. Bronzen award Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Nieuw dit jaar is de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. De winnaar in deze categorie is Europa-Park in Rust in Duitsland, op de tweede plaats Disneyland Paris in Marne la Vallee in Frankrijk en als derde eindigde Phantasialand in Bruhl, Duitsland. De winnaars per provincie:

 • Drenthe Outdoor Grolloo Klimpark in Grolloo
 • Flevoland Orchideeën Hoeve Luttelgeest
 • Friesland Puur Terschelling
 • Gelderland Thermen Bussloo in Voorst
 • Groningen Fontana Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans
 • Limburg Kasteeltuinen Arcen
 • Noord-Brabant Museum Klok & Peel in Asten
 • Noord-Holland Landgoed Hoenderdaell
 • Overijssel De Ulebelt in Deventer
 • Utrecht Thermen Soesterberg in Soesterberg
 • Zeeland Zeeuws maritiem MuZEEum Vlissingen
 • Zuid-Holland Mariniersmuseum in Rotterdam

Bij de provinciale prijzen valt op dat er relatief veel wellnessbedrijven in de prijzen zijn gevallen. De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ voor de achtste keer. Vorig jaar werd de Efteling het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ is onderdeel van het Land van ANWB. Kijk voor meer informatie op anwb.nl/landvananwb