De Horecava vindt plaats van 8 t/m 11 januari in de RAI Amsterdam. Deze editie wordt er meer aandacht besteed aan de hotelsector. In die productcategorie is ook veel te halen voor andere vormen van verblijfsrecreatie. Ook de groeiende aandacht voor fast moving foodservice kan recreatiebedrijven helpen om hun rendement uit hun restaurants en snackpunten te verhogen. De Horecava vindt plaats van 8 t/m 11 januari in de RAI Amsterdam. Deze editie wordt er meer aandacht besteed aan de hotelsector. In die productcategorie is ook veel te halen voor andere vormen van verblijfsrecreatie. Ook de groeiende aandacht voor fast moving foodservice kan recreatiebedrijven helpen om hun rendement uit hun restaurants en snackpunten te verhogen.

[caption id="attachment_52817" align="alignright" width="300"] plattegrond[/caption] We maakten een selectie uit het programma met onderdelen die (ook) voor recreatiebedrijven interessant zijn: Tijdstip – titel – korte omschrijving – standnummer (en/of) - segment

DAGELIJKS

10.00 – 17.00 uur Aziatisch Paviljoen Workshops over de Chinese, Oriëntaalse en Japanse keuken Standnummer 7.200 - Food 11.00 – 13.00 uur 13.00 – 15.00 uur 15.00 – 17.00 uur Paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland Gezonde lokale producten van streekleveranciers uit alle provincies. Met 3x per dag een kooksessie waar gerenommeerde chefs uit Nederland gerechten bereiden Standnummer 7.426 - Food 10.00 – 18.00 uur Hotel World Amsterdam In een imposante omgeving komen alle hotel disciplines samen: zoals meubilair, schermoplossingen, slaapkamers, fitness, wellness en het buitenterras. De ondernemer ziet de nieuwste trends en ontdekt passende oplossingen voor zijn hotel. Onderdeel is Art Restaurant waar de eigenzinnige chef Jasper Udink ten Cate zijn unieke concept demonstreert; hij maakt van eten een kunstproject en scoort hier internationaal hoge ogen mee. Standnummer 1.550 - Inrichting en Inventaris 10.00 – 18.00 uur Innovation & TrendLAB Het Innovation & TrendLAB is dit jaar groter dan ooit met veel innovaties in de praktijk, rondom vier actuele thema’s: recyclen, een horecazaak rondom één product, de nieuwste technologieën en flexibele locaties die voor zowel horeca als werk worden gebruikt. Horecaondernemers kunnen in dit gedeelte vooral veel zien, proeven en beleven, in het AdviesLAB krijgen ze advies op maat. Standnummer 6.001 – Innovation & TrendLAB 10.00 – 18.00 uur Pop-up restaurant De Bierfabriek Genieten van Frans boerderijkippetje en demonstratie bier brouwen Standnummer 5.180 - Dranken 10.00 – 18.00 Pop-up restaurant Bar O Winnaar Nationale RestaurantPITCH; cocktails en kleine gerechten versterken elkaars smaak Standnummer 3.240 – Dranken 10.00 – 18.00 uur Pop up Bar Experience Pop-up bars, workshops en demonstraties in de gezellige sfeer van de Amsterdamse ‘9 Straatjes’. Standnummer 5.240 - Dranken 10.00 – 18.00 uur Pop-up restaurant The Chefsclub Producent van chocolade-decoraties Dobla presenteert bekende food-klassiekers op verrassende wijze met chocolade. First floor 10.00 – 18.00 uur Fast Chocolate Experience. Nieuw in de Foodhal: Dobla, producent van chocolade-decoraties, presenteert food-klassiekers op verrassende wijze met chocolade. Hiermee combineert Dobla gemak en kwaliteit op een verrassende wijze zodat consumenten het kunnen delen op bijvoorbeeld Instagram. Met het thema “Reinventing the Classics” inspireert Dobla ondernemers om met chocolade nieuwe, maar ook herkenbare food-creaties te maken waarmee ze hun gasten kunnen verleiden. Standnummer 7.145 – Food [caption id="attachment_52816" align="alignright" width="300"] Direct van het land - van bron tot bord[/caption] 10.00 – 18.00 uur Foodmarkt Aanbod van kleine producenten, waaronder ook de groente- en fruithoek. Ook de zone ‘Van bron naar bord’ komt dit jaar weer terug. Hier presenteren kleinere locale producenten hun producten. Het laat zien waar je eten vandaan komt en door wie het is geproduceerd. Dat zorgt voor mooie verhalen. Deze trend is een buitenkansje voor bedrijven uit de plattelandsrecreatie. Hal 7 - Food 10.00 – 18.00 uur BBQ Plaza Op BBQ Plaza (buiten) is aandacht voor trends en innovaties omtrent BBQ-en en buiten koken. Demonstraties, proeverijen en de wedstrijd de ‘Orange Butcher Steak Cook Off’ zorgen voor dynamiek en inspiratie. Buiten, bij Entree K – Grootkeuken 10.00 – 18.00 uur Bakery Café Experts demonstereren hoe verschillende disciplines –koffie, thee, patisserie, boulangerie en het koksvak- met elkaar samenwerken (‘blurring’) en elkaar versterken. Standnummer 12.554 – Bakkerij 10.00 – 18.00 uur De laatste trends over koffie Standnummer 12.554 - Koffie, thee en cacao 10.00 – 18.00 uur Workshops en presentaties over thee 10:00 – 18.00 Niet op donderdag Bellavita Expo Italiaanse ambachtelijke fine food producten en wijnen. Hal 13

MAANDAG 8 JANUARI

10.00 – 12.00 uur Opening Feestelijke opening 62e editie Horecava en bekendmaking winnaars 18e Horecava Innovation Award Standnummer 6.001 – Innovation & TrendLAB Voor de Horecava Innovation Award bekeek een deskundige jury ruim 120 inzendingen, en selecteerde in vier categorieën, zestien producten en diensten die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn. Meer informatie: www.horecava.nl aanmelden: In de nieuwsbrief van Pretwerk.nl (aanmelden rechtsboven op deze pagina) wordt een code meegestuurd voor gratis deelname.