Heb je ook al eens gedacht aan het gebruik van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand? Vaak is het dak een groot plat vlak, waar de zonnepanelen heel eenvoudig op geplaatst kunnen worden. Nu zonnepanelen een steeds hoger rendement hebben, kun je ook met een dak welke gedeeltelijk in de schaduw ligt een behoorlijke energieopbrengst behalen. Heb je ook al eens gedacht aan het gebruik van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand? Vaak is het dak een groot plat vlak, waar de zonnepanelen heel eenvoudig op geplaatst kunnen worden. Nu zonnepanelen een steeds hoger rendement hebben, kun je ook met een dak welke gedeeltelijk in de schaduw ligt een behoorlijke energieopbrengst behalen.

Veel ondernemers willen graag bijdragen aan een betere wereld. Niet voor niets is maatschappelijk verantwoord ondernemen de trend van dit moment! Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan op verschillende manieren. Zo zou je voor duurzamere apparatuur binnen je productiebedrijf kunnen kiezen, zou je voor een verbetering van de isolatie in je bedrijfspand kunnen gaan, enzovoorts. Hulp bij het vinden van geschikte zonnepanelen Op internet vind je tegenwoordig verschillende websites met ontzettend veel informatie over de werking van zonnepanelen. Hoe belangrijk is een hoog rendement? In welke hoek kunnen de zonnepanelen het beste geplaatst worden? Enzovoorts. Ook kun je een adviseur inschakelen om je te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt als je zonnepanelen wilt gaan gebruiken. Naast de mogelijkheid om zelf groene energie op te wekken, kun je ook voor de groene energie van energieleveranciers kiezen. Niet iedere energieleverancier biedt echter groene stroom wat opgewekt is uit duurzame energiebronnen. In sommige gevallen gaat het om CO2-gecompenseerde groene stroom. Je verbruikt in dat geval grijze stroom, wat gecompenseerd wordt met bijvoorbeeld het aanplanten van bomen bij bospercelen. Fiscale voordelen In Nederland wordt duurzaam ondernemen bevorderd door de overheid en zo worden investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen gesubsidieerd. Er zijn een aantal aftrekposten die extra kunnen worden afgetrokken van de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting, zie onderstaand een overzicht hiervan.

  • - Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • - Energie-investeringsaftrek (EIA)
  • - Milieu Investeringsaftrek (MIA)
  • - Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
  • - SDE + 2016

Zoals je ziet zijn er dus een aantal fiscale voordelen te behalen en het is goed om eens met een financieel adviseur om de tafel te gaan en de mogelijkheden te bespreken. Met dank aan: Easyswitch.nl: Zij helpen ondernemers die wel duurzame energie willen gebruiken, maar (nog) geen tijd hebben om daar zelf veel werk van te maken. Bij Easyswitch.nl kun je Energie vergelijken met een handige vergelijkingstool waarbij ook wordt gekeken of je zonnepanelen hebt. Op basis van je energieverbruik zie je in een oogopslag welke energieleverancier het gunstigste aanbod heeft. Zo draag je bij aan een groenere, duurzamere wereld! Niet alleen voor zakelijke partijen is het vergelijken van energieleveranciers raadzaam. Ook particulieren doen er verstandig aan om vooraf een vergelijking te maken. Zo kunnen zij veel geld besparen. Leuk voor een etentje buiten de deur of een langere vakantie!