Dierentuin sluit kinderboerderij wegens wangedrag bezoekers

Dierentuin Planckendael in het Belgische Mecchelen sluit de kinderboerderij af voor bezoek zonder toezicht. De maatregel is genomen omdat; “Sommige mensen te weinig respect hebben voor de dieren, en dat kunnen we niet laten gebeuren.” laat woordvoerder Ilse Segers weten aan Nieuwsblad.be.

Als voorbeelden voor het wangedrag noemt Segers: “Dieren opjagen, geitjes aan de horens vatten, met kippen gooien of kinderen op een alpaca zetten.” De kinderboerderij blijft nog wel toegankelijk voor kleine groepen die, onder begeleiding, kennis kunnen maken met de dieren.

Breder probleem?
We vroegen de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) of zij dit ook als een groeiend probleem ervaren. Inger van der Laan van SKBN: “De kinderboerderij is juist  de plek om mens en dier met elkaar in contact te brengen en mensen/ kinderen respect te leren voor dieren en hoe zij hier op de juiste manier mee omgaan.
Binnen de vSKBN hebben we een keurmerk voor kinderboerderijen, waarin is opgenomen dat er onder openingstijden altijd toezicht moet zijn op de dieren/ terrein. Deze persoon moet vakbekwaam zijn. Daarnaast is het belangrijk bezoekers te wijzen op juiste omgang met de dieren d.m.v. bebording en het bieden van rustplekken voor de dieren, zodat ze zich ten alle tijden kunnen terug trekken.”

Zei ook: Richtlijnen voor contact met dieren op de website van kinderboerderij Gouda

Meer informatie:
www.planckendael.be/nl
Facebook Planckendael
www.kinderboerderijen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *