Sinds april 2014 hebben werkgevers en werknemers in de horeca geen cao-akkoord kunnen bereiken. Voor een nieuwe onderhandelingsronde heeft FNV Horeca haar wensen op tafel gelegd: "Gezien de stijgende horecaomzetten op rij stelt FNV Horeca een loonsverhoging voor van 4,75 procent met terugwerkende kracht voor de periode 2013-2016, aangevuld met een loonsverhoging van 2,5 procent voor 2017." Sinds april 2014 hebben werkgevers en werknemers in de horeca geen cao-akkoord kunnen bereiken. Voor een nieuwe onderhandelingsronde heeft FNV Horeca haar wensen op tafel gelegd: "Gezien de stijgende horecaomzetten op rij stelt FNV Horeca een loonsverhoging voor van 4,75 procent met terugwerkende kracht voor de periode 2013-2016, aangevuld met een loonsverhoging van 2,5 procent voor 2017."Personeelstekort

Volgens cijfers van het CBS is het aantal vacatures in de horeca in twee jaar gestegen van 64.000 in 2014 tot 84.000 in 2016, een stijging van 30%. Volgens het UWV is de vacaturegraad in de horeca ongeveer twee keer zo hoog als gemiddeld. Dit komt door een hoog personeelsverloop en het grote aandeel tijdelijke contracten. Verwacht wordt dat het aantal vacatures in de horeca nog verder zal toenemen. FNV waarschuwt voor kwaliteitsverlies Bea van den Bosch, campagneleider FNV Horeca: "Kwaliteitsrestaurants die halffabricaten van de groothandel serveren. Gasten die weglopen doordat zij lang moeten wachten. De kwaliteit van de horeca keldert door een groeiend personeelstekort vanwege uitgeklede arbeidsvoorwaarden. FNV Horeca wil daarom deze zomer samen met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland in een nieuwe cao horeca afspraken maken over loon, werktijden en scholing om werken in de horeca weer aantrekkelijk te maken. Het is van levensbelang om gekwalificeerde en gemotiveerde horecamedewerkers beter te waarderen en in hen te investeren. Zo blijven zij langer behouden voor de sector en dit is een gezamenlijk belang van werknemers en werkgevers.” Bron: FNV horeca