Groepsaccommodaties Nederland richten nieuwe belangenorganisatie op

Een groep van ruim 60 Nederlandse groepsaccommodatiebedrijven hebben de handen ineengeslagen en een nieuwe belangenorganisatie in het leven geroepen voor dit specifieke type bedrijven. Deze organisatie, Stichting Groepsaccommodaties Nederland genaamd, wil een verbindende factor zijn tussen de bedrijven in deze sector en de belangen behartigen voor de leden. Tevens zal de stichting collectieve diensten aanbieden voor de aangesloten leden.

De nieuwe stichting is ontstaan nadat eind vorig jaar een deel van de bedrijven die aangesloten waren bij Recron een eigen weg zijn gaan zoeken om hun belangen te bundelen. De reden hiervoor was het feit dat veel leden van deze bedrijfsgroep zich onvoldoende vertegenwoordigd voelden binnen RECRON. “Ons type bedrijven vraagt om een hele specifieke benadering. Wij kennen andere vraagstukken dan bijvoorbeeld reguliere accommodatiebedrijven”, aldus Roel Poppe Lubbers van Groepsaccommodatie de Boerhaarshoeve, voorzitter van de Stichting Groepsaccommodaties Nederland.

Groei
De Stichting is gestart met 66 groepsaccommodatiebedrijven ‘pur sang’ en verwacht dat de teller voor het eind van dit jaar op 100 staat. Het doel is om uiteindelijk voor alle bedrijven van dit type in Nederland het platform te zijn om samen te werken. Het gaat om circa 400 tot 500 bedrijven. Door het aanbieden van een laagdrempelige instap, een platte organisatie en een aantrekkelijk pakket van diensten, is de verwachting dit doel snel te gaan bereiken.

Annuleringsverzekering
Vanaf de start kunnen de aangesloten leden direct gebruik maken van een collectieve annuleringsverzekering met gunstige voorwaarden en goede dekking voor de gasten. De verzekering wordt gedekt door Bovemij.

Marketing
Ook op het gebied van marketing is veel werk te verrichten. De Stichting wil eraan bijdragen dat het ‘product’ groepsaccommodaties meer bekendheid krijgt in de markt. Zowel binnen als buiten Nederland. “Voor de marketing gaan we samenwerken met het platform van Elkeplek.nl. Zij hebben een werkend platform gemaakt en gezamenlijk gaan we nu werken aan een marketingcampagne voor de aangesloten leden”, aldus Alex de Ruiter, projectmanager.

Over De Stichting Groepsaccommodaties Nederland
De Stichting Groepsaccommodaties Nederland is een belangenorganisatie voor groepsaccommodatiebedrijven in Nederland. Het doel van de stichting is kwaliteitsbewaking, collectieve marktbewerking en belangenbehartiging voor de aangesloten leden. De Stichting is opgericht in 2017.

meer informatie: www.groepsaccommodaties-nederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *