Een ontwerper heeft specifieke vaardigheden aangeleerd. Daardoor is hij als geen ander in staat om problemen snel en goed op te lossen. Kennelijk zijn deze vaardigheden aan te leren. Over welke vaardigheden moet een ontwerper zich dan eigenlijk bezitten? Een ontwerper heeft specifieke vaardigheden aangeleerd. Daardoor is hij als geen ander in staat om problemen snel en goed op te lossen. Kennelijk zijn deze vaardigheden aan te leren. Over welke vaardigheden moet een ontwerper zich dan eigenlijk bezitten?

Want wanneer we weten over welke vaardigheden we het hebben, dan zouden we wellicht zelf ook deze vaardigheden bij ons kunnen gaan trainen, toch? Michiel Hoogenboom vertelt het ons tijdens zijn BusinessBoost. Een ontwerper beschikt over de volgende vaardigheden:

  • Goed je doelgroep kunnen definiëren (wie is mijn gast? Wat maakt hem uniek?)
  • Stelt vragen (wat heb je in het verleden gedaan? Hoe heb je het gedaan? Wat als....?)
  • Denkt in heel veel oplossingen
  • Durft te experimenten
Ken je doelgroep

Een ontwerper kent de doelgroep als geen ander. Geeft vooral zijn ogen de kost. Hij leeft zich in de doelgroep in. Weet welke problemen en pijn ze ervaren bij je producten, diensten en service. Hij stelt goede vragen als wat nu als al onze gasten tussen de twee en zes jaar zouden zijn? En niet onbelangrijk, hij stelt zich nieuwsgierig op! Hij zoekt de antwoorden, achter de antwoorden. Is opzoek naar drijfveren, naar de diepste verlangens. En vervolgens bedenkt hij oplossingen, heel veel oplossingen. Toets je idee De meest kansrijke ideen gaat hij testen met prototypes. Hoe wordt daarop gereageerd? Hoe gaat de gast daarmee om? Wat is er goed aan en wat kan beter? De ontwerper durft te experimenteren. Eigenlijk is zijn hele organisatie een grote living lab. Kennis verzamelen, de beste versie van alles ontwikkelen. Wat dat betreft kunnen ook wij met onze camping nog de nodige stappen gaan maken. Hou het tempo er in Hoewel wij al tamelijk veel doen op dit gebied, kan het altijd nog sterker! Nog flexibeler, nog sneller, nog experimenteler. Niet omdat het kan, omdat het moet! De tijdgeest is er naar, willen we de boel blijven overleven. Hoe zit het bij jullie? Hebben jullie de vaardigheden van een ontwerper? We zijn benieuwd naar jullie aanpak, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.