Flevoland zet in op duurzame toeristisch-recreatieve sector

De provincie Flevoland en NORT Flevoland starten een programma voor toeristisch-recreatieve ondernemers om de sector te verduurzamen. Met het duurzaamheidsprogramma zetten beide partijen een ontwikkeling in gang naar een duurzame sector waarmee Flevoland op de kaart gezet kan worden.

Natuurliefhebber in de Oostvaardersplassen

NORT Flevoland, onderdeel van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland BV, start in het najaar van 2011 met het programma voor ondernemers uit de toeristisch-recreatieve sector. Het richt zich op de ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsdoorlichtingen, verbetertrajecten en duurzaamheidspilots. Met het project wordt de duurzaamheidspositie van toeristisch Flevoland versterkt en het duurzaam toeristisch ondernemen gestimuleerd. Binnen het project wordt een pilot uitgevoerd met een aantal ondernemers. De pilot dient als basis om het programma verder uit te rollen over de gehele toeristisch recreatieve sector. Tevens dient het als basis om een verdere investeringsslag voor ondernemers te kunnen maken.

Duurzaamheid speelt rol bij keuze

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman vertelt over de kansen voor de regio Flevoland: “Toeristisch Flevoland loopt op het gebied van duurzaamheid achter op de rest van Nederland en kan daardoor in de toekomst zeker markt gaan verliezen. Voor de gast van nu maar zeker voor de gast van de toekomst zal duurzaamheid een rol spelen bij het maken van een keuze voor de vakantie in een bepaalde regio of de specifieke keuze voor een camping, hotel of jachthaven.”

Interesse

Ondernemers die geïnteresseerd zijn voor deelname aan het project kunnen zich kenbaar maken bij NORT Flevoland via info@nortflevoland.nl.

Bron: Duurzaam Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *