Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. Nederland herdenkt die dag de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Wat kan uw bedrijf of organisatie op die dag doen? Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. Nederland herdenkt die dag de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Wat kan uw bedrijf of organisatie op die dag doen?

Uit respect voor de doden is het om 20.00 uur twee minuten stil. Op 5 mei vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden in 1945 is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven.

Wat kan uw organisatie doen?

Door de toegenomen (mobiele) bereikbaarheid en de 24-uurseconomie wordt stil zijn op 4 mei een steeds grotere uitdaging. Dat het overgrote deel van Nederland toch écht stil is, komt mede door uw betrokkenheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt het daarom bijzonder op prijs wanneer u uw medewerkers en klanten wilt attenderen op 4 mei. En het hen en vele anderen mogelijk wilt maken om in twee minuten stilte te herdenken. Vele grote organisaties en bedrijven dragen hun steentje bij. Schiphol heeft bijvoorbeeld een start- en landverbod tussen 19.45 uur en 20.15 uur. NS en alle andere spoorvervoerders zetten hun vervoer om 20.00 uur stil op het baanvak. Veel horecagelegenheden sluiten de tap tussen 19.45 en 20.15 uur. Ook sturen veel branches en bedrijven rond dat tijdstip geen online advertenties of nieuwsbrieven uit. Informatie over hoe u met uw bedrijf kunt meehelpen, vindt u in de bijgevoegde brochure.

Campagne: Geef vrijheid door

In aanloop naar de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei start het Nationaal Comité de campagne Geef vrijheid door. Deze campagne onderstreept het belang van onze vrijheid en nodigt mensen uit om dit ook uit te dragen. Wij nodigen uw organisatie van harte uit deze campagne te ondersteunen. U kunt daarbij gebruik maken van de hashtag #geefvrijheiddoor. Daarnaast vindt u in de bijlage meerdere visuals die u kunt delen op de social media kanalen. Kijk voor meer informatie op www.4en5mei.nl/over-het-comite/campagnes. 

Hebt u vragen?

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei denkt graag met u mee over hoe uw organisatie het belang van vrijheid kan onderstrepen. U kunt hiervoor contact opnemen met Irene de Roos, afdeling Communicatie via  (020) 718 35 07 / irene.deroos@4en5mei.nl.Op de website van RECRON vindt u enkele banners die u op uw website kunt plaatsen.