Op 11 en 12 april 2017 vindt het AIHR congres plaats waar onderzoekers en studenten van Stenden Hotel Management School de kracht van onderzoek en innovatie in de gastvrijheidsindustrie kunt ontdekken. Het jaarlijkse congres wordt georganiseerd door het onderzoeksinstituut Academy of International Hospitality Research (AIHR), verbonden aan de Stenden Hotel Management School, en gaat dit jaar over Innovatie in Gastvrijheid. Op 11 en 12 april 2017 vindt het AIHR congres plaats waar onderzoekers en studenten van Stenden Hotel Management School de kracht van onderzoek en innovatie in de gastvrijheidsindustrie kunt ontdekken. Het jaarlijkse congres wordt georganiseerd door het onderzoeksinstituut Academy of International Hospitality Research (AIHR), verbonden aan de Stenden Hotel Management School, en gaat dit jaar over Innovatie in Gastvrijheid.

Tijdens het congres bespreken de onderzoekers, gastsprekers en studenten ontwikkelingen, innovaties en mogelijkheden om de winstgevendheid en de klanttevredenheid te vergroten van bezoekers aan Leeuwarden. Onderwerpen zijn:

  • Wat kan innovatie betekenen voor de gastvrijheidsindustrie? Online data biedt steeds meer data voor horeca. Denk hierbij aan boekingssites en review mogelijkheden. Ook bij duurzame innovatie wordt stilgestaan. Welke kansen bieden al deze ontwikkelingen? Hoe kan dit optimaal worden ingezet? Met andere woorden; Hoe gebruiken we alle ontwikkelingen van nu zo goed en efficiënt mogelijk in de gastvrijheidssector?
  • Culturele hoofdstad 2018. Professor en lector Hospitality Studies, Conrad Lashley: “We kijken er naar uit om te zien wat dit congres juist voor het noorden kan betekenen. In de aanloop naar Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 willen zo veel mogelijk toeristen naar Noord-Nederland krijgen en dat zij zeer tevreden zijn over de ontvangen dienstverlening. De innovaties die aan bod komen tijdens dit congres kunnen hier zeker bij helpen”.
  • Kunstwerk van sigarettenpeuken Een van de onderwerpen is duurzame innovatie tijdens evenementen. Professor en lector Sustainability in Hospitality and Tourism Elena Cavagnaro vertelt alvast: “Op een festivalterrein ziet iedereen de kapotte plastic bekers op de grond liggen. Sigarettenpeuken daarentegen vallen niet op. Ze zijn echter uiterst giftig! Een peuk kan in enkele uren een kleine plas water verontreinigen. Daarnaast zijn de filters van de sigaretten geen afval. Het kan een grondstof zijn. Zo worden er al vogelhuisjes van gemaakt. Samen met kunstenaar Isaac Monté is, van de peuken die tijdens Welcome to the Village zijn verzameld, een kunstwerk gemaakt”. Dit kunstwerk wordt op de tweede dag van het congres onthult door Jan Atze Nicolai, wethouder van gemeente Leeuwarden en Sjoerd Bootsma, directeur van Welcome to the Village.

Meer informatie: www.etfi.nl [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="48972,48970"]