Een dagje uit met een educatief tintje is niet nieuw meer. Maar een park dat het reguliere lesprogramma inpast in de omgeving van een attractiepark gaat wel een heel stuk verder. Met het Universal Orlando Youth Program heeft men deze stap wel gezet. En dat geeft het leren voor kinderen ineens een heel andere dimensie. Een dagje uit met een educatief tintje is niet nieuw meer. Maar een park dat het reguliere lesprogramma inpast in de omgeving van een attractiepark gaat wel een heel stuk verder. Met het Universal Orlando Youth Program heeft men deze stap wel gezet. En dat geeft het leren voor kinderen ineens een heel andere dimensie. In het programma komen diverse vakken aan bod; uit de wetenschap, maakindustrie, wiskunde, kunst. Als voorbeeld wordt een programma genoemd rondom het vak rekenen. De schoolklas moet uitrekenen wat de snelheid is van een rollercoaster. Daarvoor gaan zij het park in om metingen te verrichten. Daarna zijn er wiskundige berekeningen nodig om tot een resultaat te komen. Het programma werkt met een app op een tablet waarmee de leerlingen op locatie hun opdrachten kunnen uitvoeren. Er zijn inmiddels lespakketten ontwikkeld voor verschillende vakken dat voldoen aan de Amerikaanse onderwijsstandaard van STEAM (STEAM is an educational approach that uses Science, Technology, Engineering, the Arts and Mathematics to guide learning.) Elk lespakket bestaat standaard uit de onderdelen:
  1. Voorafgaand aan het het bezoek aan het park een voorbereidende les op school, waarin al veel content en materiaal uit het park wordt gebruikt.
  2. Een videoprogramma, geproduceerd door NBC learn, dat is gericht op carrière-ontwikkeling.
  3. Bezoek aan Universal Orlando resort met een programma in de vorm van een app.
Muziekschool Ook een programma voor muziekonderwijs behoort tot de mogelijkheden. Getalenteerde jonge musici krijgen een workshop waarbij muziek wordt gecomponeerd en gemaakt voor een animatiefilm. Op deze manier krijgen de jongeren een beeld van een werkomgeving waarin zij met hun muzilale talenten een bijdrage kunnen leveren. De kids worden ook betrokken bij het hele proces van het realiseren van een animatiefilm. Meer informatie: http://blog.universalorlando.com/inside-uor/your-classroom-in-motion-program/ www.universalorlandoyouth.com Zie ook ons eerdere artikel: Steeds meer cross-overs tussen lering en vermaak