Een nieuwe locatiescan van de Kamer van Koophandel (KvK) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt het voor ondernemers gemakkelijk om zich te oriënteren op een aantrekkelijke vestigingsplaats. De ondernemer kan online snel en makkelijk, cijfers opvragen over de bevolking en de aanwezige concurrentie in een bepaald gebied. Ook kan hij mogelijke vestigingsplaatsen met elkaar vergelijken. De scan is nu nog even gratis, maar binnenkort betaald. Een nieuwe locatiescan van de Kamer van Koophandel (KvK) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt het voor ondernemers gemakkelijk om zich te oriënteren op een aantrekkelijke vestigingsplaats. De ondernemer kan online snel en makkelijk, cijfers opvragen over de bevolking en de aanwezige concurrentie in een bepaald gebied. Ook kan hij mogelijke vestigingsplaatsen met elkaar vergelijken. De scan is nu nog even gratis, maar binnenkort betaald.

[caption id="attachment_48582" align="alignright" width="300"] Mijn locatiescan voor een pretpark in Apeldoorn[/caption] Vooral voor ondernemers actief in consument gerelateerde sectoren, is de locatiescan een prima uitgangsdocument. Voor € 10,- krijgt de ondernemer een mooie rapportage met cijfers van het CBS en de KvK. De locatiescan brengt de beoogde vestigingsgemeente of –wijk in kaart in de vorm van een rapport dat de aanvrager binnen enkele minuten per e-mail ontvangt. De gegevens van het beoogde gebied worden afgezet tegen het Nederlands gemiddelde. De volgende gegevens staan in het rapport:

  • aantal inwoners (inclusief leeftijd, geslacht, samenstelling huishoudens en inkomen),
  • herkomst van inwoners,
  • aantal branchegenoten (inclusief starters en stoppers),
  • overlevingskansen van ondernemingen na 1 tot 5 jaar gebaseerd op historische gegevens,
  • aantal mogelijke zakelijke klanten.

De locatiescan is in de afgelopen maanden getest. Negentig procent van de gebruikers is positief over de scan. De locatiescan is te vinden op www.locatiescan.info. De locatiescan is tot 1 mei nog gratis uit te proberen. Vanaf 1 mei kost de locatiescan € 10,-. Bron: Nieuwsbrief IMK Testje Als test voerden we een fictief nieuw bedrijf in; Een pretpark / kermisattractie in Apeldoorn. Je kunt daarbij aangeven waar je publiek vandaan komt (Apeldoorn + aangrenzende gemeentes geselecteerd). In het 19 pagina's dikke rapport dat we ontvingen zien we dat deze vestigingsplaats een bovengemiddelde kans op slagen heeft (Overlevingskans na 4 jaar: 71% - tegenover landelijk gemiddelde: 67%.) Zelf uitproberen?: www.locatiescan.info