Zorgboerderij De Buytenhof in het Zuid-Hollandse Rhoon is verkozen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2017. Het is dé prijs voor maatschappelijke betrokken ondernemers in de vrijetijdsbranche. Ad Visser, eigenaar van Zorgboerderij De Buytenhof ontving de prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Zorgboerderij De Buytenhof in het Zuid-Hollandse Rhoon is verkozen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2017. Het is dé prijs voor maatschappelijke betrokken ondernemers in de vrijetijdsbranche. Ad Visser, eigenaar van Zorgboerderij De Buytenhof ontving de prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB.

Jolanda van der Ent ligt toe wat De Buytenhof in haar ogen zo bijzonder maakt: "Het is een plek om te ‘zijn’, een plek waar je het boerenleven kunt beleven als zorggast, bezoeker, vrijwilliger en medewerker en waar je daadwerkelijk kunt meewerken met de boer. Het maakt dan niet uit of je veel of weinig kunt, met elkaar doen we al het werk. Met hulp van ruim 100 vrijwilligers en 25 zorggasten laten we het gemengde agrarische bedrijf draaien. De Buytenhof is een sociale onderneming met een gezonde financiële bedrijfsvoering. We zijn onafhankelijk van allerlei subsidiegevers en fondsen (met uitzondering van de inrichting van Het Buytenhuis. Hier hebben we wel giften voor ontvangen.) Wel zijn we afhankelijk van onze vrijwilligers. Zonder hen zou ons bedrijf niet kunnen functioneren. Met elkaar zorgen we voor de continuïteit van het bedrijf." [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="48452,48453,48454,48455"] "Meer filosofisch gezien is de Buytenhof een modern klooster. De bewoners vormen met elkaar een leefgemeenschap en ontvangen bezoekers en werken met hen samen. Op de Buytenhof vinden bijzondere ontmoetingen plaats tussen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ‘normale’ mensen. Op basis van gelijkwaardigheid werken we met elkaar samen. Onze vrijwilligers met burn out of andere klachten begeleiden onze zorggasten en worden door onze zorggasten opgebouwd en bemoedigd. ‘De lamme helpt de blinde.’" Eigenaar Ad Visser: “Mensen met een verstandelijke beperking hebben de gave, het talent van het hart. Ze laten hun hart vaak meer spreken dan hun hoofd. We zijn dat kwijtgeraakt en kunnen van hen leren om vanuit het hart te leven.” De top drie van het ‘Meest Maatschappelijke uitje 2017’:

  1. Zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon
  2. Stichting Vaarkracht in Huizen
  3. Vier het Leven in Huizen

Tijdens de ANWB-verkiezing voor het Meest maatschappelijke uitje nomineerden ANWB-leden uitjes die zij het meest waarderen. Daar is een top 7 uitgerold die door een vakjury werd beoordeeld. De ANWB vindt dat iedereen in Nederland erbij hoort en samen met anderen moet kunnen genieten van een leuk uitje. Als gast, of misschien zelfs als medewerker. Daarom is de ANWB in 2015 gestart met de verkiezing van het Meest maatschappelijke uitje van Nederland. Met deze prijs wil de ANWB mede namens de leden haar waardering uitspreken voor ondernemers die kwetsbare groepen bij hun bedrijfsvoering betrekken en maatschappelijk ondernemen binnen de vrijetijdsbranche stimuleren. Meer informatie: www.anwbmaatschappelijkuitje.nl Nieuw: Kennisplatform 'Land van ANWB en Maatschappij' Op het nieuwe kennisplatform 'Land van ANWB en Maatschappij' kun je je laten inspireren op het gebied van ‘maatschappelijke uitjes’. Bij welk uitje kan iedereen deelnemen en waar beleeft zowel de bezoeker, medewerker als vrijwilliger geluksmomenten? Ondernemers vinden hier Oplossingen voor Nu en Inspiratie voor Morgen. Meer informatie: www.anwbkennisplatform.nl