Het Belgische Bobbejaanland investeert dit jaar in een grondige opfrissing van het park. Heel wat attracties kregen een nieuwe laag verf en ook een deel van de parking werd heraangelegd. Bovendien investeerde Bobbejaanland in de aanleg van Wondergarden, een grote speeltuin waarin alle kinderen vanaf 3 jaar absoluut hun gading vinden! Het Belgische Bobbejaanland investeert dit jaar in een grondige opfrissing van het park. Heel wat attracties kregen een nieuwe laag verf en ook een deel van de parking werd heraangelegd. Bovendien investeerde Bobbejaanland in de aanleg van Wondergarden, een grote speeltuin waarin alle kinderen vanaf 3 jaar absoluut hun gading vinden!Speeltuin naast de Lake House horeca

Vorig jaar al werd Bobbie’s Kitchen - het self-service restaurant gelegen aan de ingang van het park - volledig gerenoveerd. Bobbejaanland zet dit project nu verder met een complete make-over en stelt je graag The Lake House voor; een restaurant met een groot vernieuwd terras dat uitkijkt over het water. Aanpalend aan het prachtige The Lake House werd Wondergarden aangelegd. In deze fonkelnieuwe speeltuin, geproduceerd door Berliner, worden kinderen van alle leeftijden in een veilige omgeving uitgedaagd hun zintuigen te gebruiken. Eigen initiatief staat centraal: zowel grote als hele kleine kinderen, met of zonder een beperking, worden dan ook aangemoedigd om plezier te maken! Een greep uit de speeltuigen die Wondergarden herbergt:

  • - een boomhut bovenop een touwenparcours van 5m hoog. Dankzij het platform van 6m2 en de opengewerkte zijkanten is dit de perfecte uitkijktoren voor durfals!
  • - een uitdagend evenwichtparcours met verschillende moeilijkheidsgraden, dat zowel kleine als grote kinderen aanspreekt.
  • - een platformcombinatie die ook de allerkleinsten uitnodigt op ontdekking te gaan. Via het schuine klimnet of de trap kan je het platform bereiken, langs de glijbaan schuif je er zo weer af!
  • - een kronkelende evenwichtsbalk voor gevorderden.
  • - twee grote schommelmanden waarin de kinderen gezamenlijk even kunnen uitrusten.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="48440,48441"] Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland, is erg tevreden met de aanleg van Wondergarden: “Met de bouw van deze eigentijdse speeltuin trekt Bobbejaanland opnieuw de kaart van het ouderwetse speelplezier. De kleren vuilmaken, ravotten, zelf dingen doen en jezelf (en elkaar) op die manier uitdagen; dat is wat kinderen graag doen. Toch gebeurt dit tegenwoordig nog maar weinig, onder andere door de digitalisering. Een uitstap naar een pretpark hoeft geen constante adrenalinekick te zijn. Met Wondergarden brengen we het bezoek aan Bobbejaanland op een speelse manier in evenwicht.” Opknapbeurt Uiteraard komt safety first, maar tijdens het recente parkonderhoud trakteerde Bobbejaanland haar attracties niet alleen op een grondige veiligheidscontrole. Zo werd Cowboystad opnieuw in de verf gezet en kregen ook het Reuzenrad en de attractie Speedy Bob een opknapbeurt. Naast deze attracties heeft Bobbejaanland ook gedacht aan het gemak van de bezoekers met de heraanleg van één van de parkings. Doolhof wordt permanent In 2016 presenteerde Bobbejaanland een mysterieus labyrint van zo’n 500m2, waarin je allerlei raadsels moet vinden en oplossen. Elk enigma leidt tot een code, waarmee je de deur naar het volgende deel kan openen. Initieel bedoeld als tijdelijke attractie, bleek het een enorm succes. Daarom besloot het plezantste land het doolhof dit jaar permanent in het aanbod te integreren. Meer informatie: www.bobbejaanland.be Bobbejaanland maakt deel uit van de Spaanse groep Parques Reunidos, een van de meest toonaangevende en snelst groeiende recreatiepark-operators ter wereld. Hun portfolio bestaat uit 56 parken, waaronder thema- en amusementsparken, dieren- en waterparken. Jaarlijks ontvangt Parques Reunidos zo’n 22,2 miljoen bezoekers wereldwijd. Meer informatie: www.parquesreunidos.com.