Uit data van het Nederlandse reviewplatform Zoover blijkt dat het voor campings mogelijk is om van een laag waarderingscijfer in relatief korte tijd een ruim voldoende te maken. Vooral persoonlijke aandacht, prijs/kwaliteit, het zwembad en een mooi schoon sanitair zijn zaken waar campingeigenaren gemakkelijk punten mee kunnen scoren. Uit data van het Nederlandse reviewplatform Zoover blijkt dat het voor campings mogelijk is om van een laag waarderingscijfer in relatief korte tijd een ruim voldoende te maken. Vooral persoonlijke aandacht, prijs/kwaliteit, het zwembad en een mooi schoon sanitair zijn zaken waar campingeigenaren gemakkelijk punten mee kunnen scoren.

[caption id="attachment_48335" align="alignright" width="300"] waardering op Zoover van enkele Franse campings[/caption] De grootste stijgers in een relatief korte periode zitten voornamelijk bij onze Franse zuiderburen. Daar ziet Zoover dat de waarderingscijfers bij sommige campings verdubbelen ten opzichte van een aantal jaar daarvoor, wanneer slecht scorende onderdelen proactief worden aangepakt. Uit de reviews blijkt bijvoorbeeld dat te kleine zwembaden en vies sanitair de reviewcijfers naar beneden halen. Ook persoonlijke aandacht is essentieel. Daar kan Ellie Fokke over mee praten. Zij is, samen met man en dochters, beheerder van Camping De Zandput (Roompot vakanties). Zij slaagden erin om de waardering van 6,1 in 2014 naar een 8 in 2016 op te schroeven. Fokke: ‘We proberen te onthouden wie er komt en kennen mensen bij naam. Onze gasten waarderen dit en vinden het fijn dat ze niet als een nummer behandeld worden dit zien we terug in de algehele waardering voor een verblijf op onze camping.' [caption id="attachment_48336" align="alignright" width="300"] Vies sanitair haalt de waardering naar beneden. Maar of dit de oplossing is?[/caption] Zoover weet wat campinggasten willen Persoonlijke aandacht is niet het enige punt waarop campingeigenaren winst kunnen behalen. Uit data van Zoover blijkt dat Nederlandse campings en campings in het algemeen ook hoge ogen kunnen gooien met:

  • - Een goed restaurant
  • - Groot zwembad
  • - Activiteiten voor de kinderen

Dus het advies van Zoover aan alle campings van Nederland zou zijn; zet een lekker geurtje op het toilet, een animatieteam voor de kleintjes en ken je gasten bij naam. Bron: Zoover Bewaren Bewaren