Huh? De Alan Rogers Campinggidsen hebben toch in februari 2016 de stekker er uit getrokken? Tijdens de Vakantiebeurs bleek dat ook dit jaar weer de Awards voor beste Europese campings werden uitgereikt in Utrecht; in samenwerking met de British Caravan Club. Tijdens de ceremonie, in de grote zaal van de Jaarbeurs, ontvingen ook twee Nederlandse campings een Award: De Paal (Coutry Award) en Vakantiepark Koningshof (Family Award). Huh? De Alan Rogers Campinggidsen hebben toch in februari 2016 de stekker er uit getrokken? Tijdens de Vakantiebeurs bleek dat ook dit jaar weer de Awards voor beste Europese campings werden uitgereikt in Utrecht; in samenwerking met de British Caravan Club. Tijdens de ceremonie, in de grote zaal van de Jaarbeurs, ontvingen ook twee Nederlandse campings een Award: De Paal (Coutry Award) en Vakantiepark Koningshof (Family Award). Camping De Paal en Vakantiepark Koningshof in de prijzen Er werden in totaal negen Awards uitgereikt. In 2016 stond er geen enkele Nederlandse camping op het hoogste podium van de Alan Rogers Awards. Camping De Paal uit het Brabantse Bergeijk wordt geroemd als "...een van de beste campings van Nederland." Zij wonnen deze Award volgens het juryrapport: "...vanwege de prachtige omgeving waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het onderscheid wordt gemaakt door 'some brilliant facilities' voor de hele familie, zoals het innovatieve waterpark, en de 'adventure play' zone." Meer informatie: www.depaal.nl Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg is al jaren een van de favorieten van de Britse kampeerders van de British Caravan Club. En dat is vooral te danken aan de 'friendly family' die deze camping beheert. De speelfaciliteiten voor kinderen worden door de kampeerders gewaardeerd als leuk, maar ook veilig. Dat zijn o.a. een kinderzwembad, een skatebaan en de visvijver. Ook het animatieteam krijgt een pluim voor het bijzonder afwisselende programma. Tot slot heeft ook de ligging van de camping, dicht bij bekende Nederlandse bezienswaardigheden, bijgedragen aan de waardering. Meer informatie: www.koningshofholland.com [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="47638,47639"] Bekijk de volledige lijst met winnaars van de Alan Rogers Camping Awards op: https://alanrogers.com/events/awards/caravan-club-alan-rogers-awards-results-2016 Caravan club en Alan rogersDoorstart Alan Rogers Het kwam voor heel veel mensen als een verassing dat de Alan Rogers Awards weer werden uitgereikt op de Vakantiebeurs in Utrecht. Zelfs mensen bij de ANWB kamperen, in het verleden een samenwerkingspartner, keken er vreemd van op. Volgens Rod Wheat van moederbedrijf The Caravan Club (voorheen werkzaam voor Alan Rogers) is het nooit de bedoeling geweest om alle activiteiten te stoppen. De activiteiten die Alan Rogers wel doorzet na de doorstart:
  • De papieren campinggidsen worden definitief niet meer uitgegeven. Wel is er sprake van een online campinggids waarin o.a. nog altijd 405 Nederlandse campings worden vermeld. Op de website is te zien dat ook in 2016 inspecties zijn uitgevoerd door campinginspecteurs. Het online aanbod is primair gericht op de Britse markt. De website kent dan ook alleen een Engelstalige versie.
  • Moederbedrijf The Caravan Club brengt ook eigen gidsen uit. Diverse content en goede eigenschappen van de voormalige Alan Rogers campinggidsen worden nu gebruikt om de kwaliteit van de Caravan Club gidsen te verbeteren.
Meer informatie: https://alanrogers.com/ Bewaren