Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) bouwt activiteiten af

De Raad van Toezicht van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) heeft besloten om de activiteiten van het GOBT na 12½ jaar af te bouwen. Veranderende inzichten in de wijze waarop de vrijetijdseconomie in Gelderland resp. Overijssel wordt georganiseerd, hebben tot dit besluit geleid.

In de huidige structuur nemen de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT’s) de marketing en promotie van de regio’s voor hun rekening. In aanvulling hierop en in samenwerking met de RBT’s als primaire partners verzorgt  het GOBT in projecten kennis & onderzoek, innovatie & productontwikkeling en coördineert het de bovenregionale samenwerking. De vrijetijdssector in beide provincies hecht hieraan blijvend waarde, maar kiest voor een invulling op provinciaal en regionaal niveau en niet meer op Oost-Nederlandse schaal. In het belang van de vrijetijdseconomie in Gelderland en Overijssel maakt het GOBT nu ruimte om deze als waardevol ervaren taken te verankeren op een wijze die aansluit bij de ontwikkelingen in de toeristische keten.

Het GOBT spant zich de komende periode in de lopende verplichtingen na te komen en de lopende activiteiten, kennis en expertise onder te brengen bij betrokken partners. De provincies Gelderland en Overijssel ondersteunen het plan en stellen de constructieve houding van het GOBT op prijs. Op dit moment bespreken partijen de afwikkeling en mogelijke integratie van GOBT-taken in samenwerkingsverbanden op provinciaal en regionaal niveau. De inzet van de Raad van Toezicht is er vooral op gericht om de 17 medewerkers te ondersteunen in de zoektocht naar een nieuwe werkgever. De vakbonden en de personeelsvertegenwoordiging worden actief betrokken bij de besluitvorming. Begin 2012 is het proces tot afbouw van het GOBT als organisatie naar verwachting voltooid.

Bron: persbericht GOBT

2 reacties

  1. Sehr geehrte Damen und Herren,
    ich suche ganz verzweifelt nach dem Routenbuch “mit dem Motorboot durch Nordwest-Overijssel”
    Dieses Buch wäre für mich eine ausgezeichnete Unterstützung zur Planung unseres Urlaubs auf einem Motorboot ( von Zwartsluis-Blokzijl-Steenwijk-Giethoorn-Zwartsluis) im Juni diesen Jahres. Alle meine Anstrengungen, in Deutschland an dieses Buch zu kommen, waren bisher erfolglos! Können Sie mir helfen und eine Bezugsquelle nennen? Ich freue mich auf Ihre Antwort!
    Mit freundlichen Grüßen
    Andrea Ammann Hölderlinstrasse 47, D-72461 Albstadt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *