SVR kampeerboeren optimistisch gestemd voor 2011

We zouden bijna vergeten dat er naast de Glamping Trend nog een trend is in het kamperen; ‘Authentiek en écht kamperen’. Daar spelen de kleinere boerencampings van de SVR op in. Het was dan ook weer bijzonder druk op de SVR beurs in Houten van 22 januari.

Rust en kleinschaligheid

Met 400 stands en ruim 8000 bezoekers waren de twee hallen van de Expo in houten goed gevuld. Met het motto ‘Zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit’, kwamen de recreanten hun licht opsteken over de vele aantrekkelijke mogelijkheden van het kamperen op SVR- campings, zowel bij boeren als particulieren. De SVR profileert zich met rust en ruimte door de kleinschaligheid. Daarnaast is ook de  betaalbaarheid voor de SVR een belangrijk thema. De organisatie wil het kamperen bij de boer voor een brede groep toegankelijk houden.

SVR voorman Wim van den Berg

SVR blijft strijdvaardig

Zo schrijft de stichting in een persbericht: “De Stichting is volop in de weer om gemeenten ervan te overtuigen dat onder andere het berekenen van toeristenbelasting een onrechtvaardige heffing is, die niet alleen de boer en de recreant treft, maar ook nadelig is voor de plaatselijke middenstand.”

Landbouworganisaties verstoren de markt

Ook de landbouworganisaties krijgen kritiek van SVR voorman Wim van den Berg: “…Die moeten zich niet met recreatie gaan bemoeien. We zien dat er steeds meer programma’s komen om boeren te bewegen om ‘iets’ met plattelandsrecreatie te doen. Daardoor komen er ongebreideld plannen bij. Bovendien is lang niet iedere boer en boerenbedrijf geschikt voor een boerencamping. In het verleden hebben de landbouworganisaties zo de prijs voor eieren om zeep geholpen. Door te veel aanbod, kan niemand meer een fatsoenlijke boterham verdienen.”

Overleg met NKC

De SVR heeft onlangs afspraken gemaakt met de camperclub NKC. Volgens van den Berg zoeken veel camperaars naar de relatief eenvoudige voorzieningen op een SVR camping. Ook het prijskaartje bevalt de camperaars wel.

meer informatie: www.svr.nl

Wijnhoeve De Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *