Tegenvaller dekkingsgraad pensioenfonds recreatie

Op 3 juni werd de definitieve dekkingsgraad van het pensioenfonds recreatie op 31 december 2010 bekend gemaakt. Deze was niet, zoals eerder geschat, 96,2%, maar 95,4%. Volgens het herstelplan dient dit 97,7% te zijn. Dat betekent dat het tekort niet 1,5% is, maar 2,3%.

Wanneer mag jij met pensioen?

Uitgaande van een tekort van 1,5% waren er al een aantal maatregelen aangekondigd, die op de website van de FNV recreatie zijn gepubliceerd:

  1. Vanwege de gestegen levensverwachting wordt in 2011 de pensioenopbouw verlaagd naar 2,00% in plaats van 2,15% van de pensioengrondslag.
  2. De pensioenpremie wordt per 1 januari 2012 structureel met 0,6% van de pensioengrondslag verhoogd. De pensioenpremie is vanaf 1 januari 2012 20% van de pensioengrondslag.
  3. Jaarlijks besluit het Pensioenfonds Recreatie of de opgebouwde en ingegane pensioenen kunnen worden verhoogd. Bij dit besluit wordt voortaan ook beoordeeld of dit geen negatieve gevolgen op lange termijn heeft voor het herstel van de financiële positie

De vraag of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn hebben wij neergelegd bij FNV recreatie. Het antwoord wordt aan dit artikel toegevoegd zodra deze binnen is.

Meer informatie: pensioenfonds recreatie / www.fnvrecreatie.nl

 

online adverteren www.m4n.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *