Veel aandacht voor kinderspel in de komende beursweek

De agenda op Pretwerk.nl, met interessante bijeenkomsten voor de recreatiesector, is komende week weer goed gevuld. Kinderspel komt uitgebreid aan bod op de Cultuur en Onderwijs Beurs (o.a. schoolreisjes), Kindvak en de Spielwarenmesse in Nurnberg (Du). Maandag begint de week goed met de Vakdag op de Caravana in Leeuwarden.

Workshop Buitensport Gastvrijheid en Natuur in Zuid-Holland (25 januari)
Uit onderzoek is gebleken dat er weinig samengewerkt wordt tussen organisaties en bedrijven uit de natuur-, gastvrijheids-, en buitensportsector. Tijdens de workshop willen de provincie Zuid-Holland en Stichting Probos een eerste stap zetten naar samenwerking door creatieve diensten en producten te bedenken en ontwikkelen en verbinding op gang te brengen. Met inbreng vanuit ieders eigen kracht.
Meer informatie: www.probos.net

caravana 16 - 13Laatste twee dagen Caravana (25 + 26 januari, WTC Leeuwarden)
Onder het thema ‘Droom verder’ stimuleert de Caravana 2016 zijn bezoekers om weg te dromen bij alles wat de grootste kampeerbeurs van Nederland te bieden heeft. Zo is er het Droomplein: een nieuw plein met campings, accessoires en kampeermiddelen om bij weg te dromen. De Droomvlucht is een route die de bezoeker langs alle grote publiekstrekkers brengt. Enkele beelden vanaf de beursvloer:

Gastro Tek en Refresure (25 + 26 januari)
De Gastro_Tek en ReFreSure is een vakbeurs in Wunderland Kalkar voor producenten, groothandelaren en leveranciers die zich gespecialiseerd hebben in het inrichten, onderhouden en aanbieden van alles wat met eten en drinken te maken heeft op het gebied van gastronomie, hotellerie, keukens en techniek in deze branche. Voor de ReFreSure zijn de volgende aspecten vertegenwoordigd: ontwerp, aanleg, bouw, inrichting en onderhoud van recreatie-, sportaccommodaties, vakantieparken, watersportcentra, wellness- en zorgcentra, attractieparken, seizoenhoreca en gemeentelijke openbare voorzieningen.
Meer informatie: www.messekalkar.de/nl/congress/9/gastro_tek

Spielwarenmesse Germany, Nurnberg (27 januari – 1 februari)
Op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van kinderspel en speelgoed? He tis niet verwonderlijk dat, net als in de attractiesector, ook de speelgoedbranche veel aandacht besteed aan intellectual property en licenties. Dit komt o.a. aan bod tijdens het lezingenprogramma op de beurs.
Meer informatie: www.spielwarenmesse.de

Cultuur en Onderwijs Beurs (27 – 28 januari, Jaarbeurs Utrecht)
Onze aandacht werd getrokken door een groot aantal recreatiebedrijven dat via twitter hun deelname aankondigde. De Cultuur en Onderwijs Beurs (CEOB) is speciaal voor iedereen met een hart voor cultuureducatie. Op deze landelijke vakbeurs ontmoet u interessante cultuuraanbieders die inspiratie bieden; vooral gericht op voor school, gemeente of regio.
Meer informatie: www.ceob.nl

KindVak (Den Bosch, 28 – 30 januari)
KindVak is een tweejaarlijks, nationaal vakevent voor íedereen die met kinderen werkt: laat je uitdagen door KindVak’s complete kennispakket én ontdek het uitgebreide beursaanbod van de nieuwste producten en diensten. Op de beursvloer is een groot aantal leveranciers van speeltoestellen aanwezig. Ook de diverse optredens bieden een mooie kans om een act te contracteren.
Meer informatie: www.kindvak.nl

Kennisdag Sport en Gemeenten (Apeldoorn, 28 januari)
Deze kennisdag kenmerkt zich door een grote variëteit in onderwerpen, een ruime keuze uit verschillende thema’s en actuele beleidsvraagstukken op het terrein van lokaal sport- en beweegbeleid.
Meer informatie: www.sportengemeenten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *