KiteTender de nieuwste watersporttrend?

De avontuurlijke doelgroep onder de watersporters is met enige regelmaat op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zij brachten in het verleden al nieuwe sporten voort als windsurfen en kitesurfen. Een Nederlands bedrijf heeft nu een nieuwe variant van avontuurlijk vaartuig ontwikkeld: de KiteTender. Dit is een mixvorm tussen kitesurfen en zeilen.

kitetender 28Het was nog een hele puzzel om een bootje te maken dat goed bestuurbaar blijft als er een kite aan wordt gemonteerd. Na veel testen is de KiteTender gelanceerd; een bootje dat door een team van twee personen wordt bestuurd. Een persoon bediend de kite; de tweede is de stuurman. Ten opzicht van een gewoon zeilbootje gaat een KiteTender veel sneller en heb je dus ook een ruim vaargebied nodig. Ook aan de veiligheid van dit racemonster is gedacht. Als een bestuurder over boord slaat, dan treed een veiligheidssysteem in werking. (al toegepast in de kitesurf-wereld)

“Qua techniek is de KiteTender minder moeilijk te besturen dan een kite.”, licht initiatiefnemer Peter Renssen toe. “Bij een kite moet iemand ook nog balans zien te houden op een surfboard. Toch rekenen we er op dat de meeste mensen wel een aantal lessen nodig heeft om met de kitetender te kunnen varen. We izen dat er zowel mensen vanuit de zeilwereld als uit de kitesurfwereld nieuwsgierig zijn.” Renssen ziet in de Kitetender ook een mooie kans om een jong publiek enthousiast te maken voor de watersport. Op dit moment is er in Nederland een Kiteschool die de KiteTender al in het programma heerft opgenomen: KiteMobile in Workum

kitetender 4Doorontwikkeling via crowdfunding
Om de eerste commerciële productielijn voor de nieuwe vaarsensatie goed op te zetten, en te kunnen investeren in doorontwikkeling, is een crowdfundingcampagne opgezet. Het verdienmodel is gebasserd op de verkoop van de Kitetender en de ontwikkeling van Kitetender Centers; gecertificeerde kitescholen op een goede locatie, met een passie voor kitezeilen en verzorgen onder meer opleiding, try outs, feedback, etc. Op de website wordt ook al gesproken over de ontwikkeling van een grotere zeewaardige boot.
Meer informatie: https://www.symbid.nl/ideas/6841

Meer informatie: www.kitetender.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *