Wellnesscentrum organiseert introductietour voor beginners

Wat doe je met en product waarvoor mensen een drempel ervaren? Wellnesscentrum De Veluwse Bron kiest voor een beproefd en persoonlijk recept: een introductie-tour organiseren waarbij drempels en vooroordelen worden weggenomen en nieuwkomers kennis maken met de diverse vormen van wellness op het bedrijf.

IWR_VeluwseBron_20150420_519170% komt niet in een wellnessresort
Wellnessresort de Veluwse Bron uit Emst probeert twijfelaars over de streep te trekken door saunaroutes in te voeren voor onervaren- of nieuwe gasten. In Nederland komt dertig procent van de mensen weleens in een wellnessresort, zeventig procent van de mensen ziet daar om verschillende redenen van af. Directeur van International Wellness Resorts (IWR) Gert van der Steen: “Met het invoeren van saunaroutes hopen we een grote drempel weg te nemen voor gasten voor wie wellness een ‘ver van hun bed show’ is. Een dagje wellness is namelijk voor iedereen.’’ Ervaren en gevorderde saunabezoekers worden dan ook niet vergeten en krijgen ieder hun eigen saunaroutes.

Drempels wegnemen
De Veluwse Bron heeft hard gewerkt om de bewegwijzering in het resort te verbeteren zodat gasten makkelijker hun weg kunnen vinden in het resort. Daarnaast zijn meerdere gastvrouwen aangenomen die extra rondleidingen geven en tevens als aanspreekpunt fungeren op meerdere locaties door het resort. De saunaroutes voeren langs sauna’s, dompel- en bubbelbaden en rustruimtes en vormen als geheel een complete eerste kennismaking met een dagje wellness. De route is vrijblijvend te volgen en staat aangegeven op speciale flyers.

Badkledingdagen
“We merkten dat hier grote behoefte aan was”, aldus Van der Steen, verwijzend naar een recente enquête onder gasten. Onlangs besloot de Veluwse Bron naar aanleiding van het onderzoek onder haar gasten de traditionele badkledingdag op dinsdag in te ruilen voor de maandag. Vanaf 19 oktober is het daarnaast ook iedere laatste zondag van de maand verplicht badkleding te dragen in het resort. Van der Steen: “Veel gasten gaven aan behoefte te hebben aan een badkledingdag in het weekend omdat ze door de weeks vrij moeten nemen om van een dagje wellness te genieten. Door een extra badkleding in het weekend in te voeren kunnen nog meer mensen op een laagdrempelige manier in alle rust kennismaken met wellness.”

Meer informatie: www.veluwsebron.nl

Red: Voorbeeld voor andere branches
Bij sauna en wellness is het vrij duidelijk dat mensen moeite hebben om de eerste stap te zetten. Er zijn in de recreatiesector veel meer activiteiten waar mensen een grotere of kleinere drempel ervaren. Zelfs voor een activiteit als kamperen blijken vooroordelen steeds vaker een reden te zijn om niet deel te nemen. Ben jij al eens op zoek gegaan naar de drempels voor jouw bedrijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *