Onlangs opende het Nederlandse LaserMaxx Lasergames de 250ste LaserMaxx laser game locatie geopend in Iloilo in de Filipijnen. Een mooi moment om de trends en ontwikkelingen in deze deelmarkt van de recreatiesector eens te belichten. Onlangs opende het Nederlandse LaserMaxx Lasergames de 250ste LaserMaxx laser game locatie geopend in Iloilo in de Filipijnen. Een mooi moment om de trends en ontwikkelingen in deze deelmarkt van de recreatiesector eens te belichten.

Bram Berndsen ziet dat lasergames weliswaar niet nieuw zijn in de markt, maar zich nog wel volop ontwikkelen. Hij benoemt vijf trends die hij in de eigen vestigingen herkent:

  1. Een continue populariteit van LaserMaxx bij kinderfeestjes. Waar Nederland hier altijd in voorop liep, zien we de tendens naar kinderfeestjes ook steeds meer terugkomen in West-Europa. Nederland loopt hier zeker mee voorop.
  2. Geautomatiseerde sociale integratie met spelers. Denk hierbij aan een wereldwijde ranking waarin je als Nederlander rechtstreeks tegen andere LaserMaxx spelers in Nepal of Chili kan spelen! Uiteraard allemaal direct gekoppeld met diverse social media. Deze worldranking is bijzonder populair bij regelmatige spelers!
  3. Een verregaande toename in populariteit in Azië. Onze klanten hebben nu al momenteel maar liefst één miljoen LaserMaxx spelers op jaarbasis. Moet je nagaan als die groei zich doorzet...
  4. Nederlandse tendens blijft dat andere entertainment bedrijven LaserMaxx als arrangement blijven aanbieden. Slim. Door verregaande automatisatie, een groepsfunctie en een lage behoefte aan personeel is lasergame hier uitermate voor geschikt.
  5. Verregaande digitalisering en automatisering van de lasergame branche. Denk hierbij aan ene tablet waarin spelers zélf spelersnamen kunnen invoeren. Hiermee wordt een voormalige tijdrovende handeling bij personeel uit handen genomen waardoor meer tijd overblijft voor andere, commerciëlere handelingen!
Ondersteuning door media-aandacht

LaserMaxx eigenaar Marcel Röhrs: "Lasergamen heeft recent een inpuls gekregen door een prominente aanwezigheid in populaire TV series zoals 'How I Met Your Mother'. Deze exposure heeft gezorgd voor een toenemende vraag naar lasergame spellen en daarmee naar lasergame bedrijven. Deze markt is zeker in Azië vers en open en onze recente opening in de Filipijnen valt perfect in dit plaatje." De opening van de LaserMaxx locatie in Iloilo is de tweede van de Nederlandse lasergame bedrijf in de Filipijnen. Röhrs: "Wij zijn uitermate tevreden met de commerciële voortgang in de Filipijnen. Dat deze locatie de 250ste is, is ook nog extra bijzonder. Ons bedrijf heeft een speciale, persoonlijke band met de Filipijnen en deze opening is derhalve uitermate inspirerend." Vrijetijdsbesteding Lasergamen is een populaire en actieve vrijetijdsbesteding voor groepen en gezelschappen waarin iedere deelnemer een lasergun en een laservest krijgt. Het doel hierbij is om zo veel mogelijk punten te verzamelen door anderen te raken, en uiteraard zelf zo min mogelijk geraakt te worden. In een speciaal gebouwde lasergame locatie krijgt het spel mede dankzij de artistieke muurschilderingen en de licht-, geluid- en rookeffecten een extra dimensie en wordt de speler een unieke recreatieve activiteit aangeboden. Over LaserMaxx Lasergames Het in 1995 in De Bilt opgerichte LaserMaxx is marktleider in lasergame apparatuur. Met de lasergame producten van LaserMaxx kan op dit moment in meer dan 50 steden in Nederland gespeeld worden en wereldwijd op meer dan 250 locaties in 40 landen. Onder deze locaties bevinden zich metropolen als Amsterdam, Berlijn, Barcelona, Hyderabad, Istanboel, Johannesburg, Kathmandu, Lissabon, Moskou, Parijs, Praag, Stockholm en Wenen. Meer informatie: www.lasermaxx.com.