Het Duits Verkeersbureau heeft voor de vierde keer een enquête gehouden onder Duitsland-gangers en hen gevraagd naar de populairste bezienswaardigheid van het land. Dit jaar wezen zij Europa-Park aan als meest geliefde bezienswaardigheid. Berlijn blijft de populairste stad om te bezoeken (Tripadvisor) Het Duits Verkeersbureau heeft voor de vierde keer een enquête gehouden onder Duitsland-gangers en hen gevraagd naar de populairste bezienswaardigheid van het land. Dit jaar wezen zij Europa-Park aan als meest geliefde bezienswaardigheid. Berlijn blijft de populairste stad om te bezoeken (Tripadvisor)

[caption id="attachment_37862" align="alignright" width="200"]Attractie Arthur and the Minimoys in Europa Park Attractie Arthur and the Minimoys in Europa Park[/caption] Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 2) en de Kölner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 populairste toeristische bestemmingen. Onlangs ontving Europa-Park van Tripadvisor ook reeds de Travelers' Choice Award voor beste attractiepark in Europa! Mooi verjaardagsgeschenk Tussen oktober 2014 en mei 2015 konden reizigers uit meer dan 40 landen deelnemen aan een online-enquête van het Duits Verkeersbureau. Zij hadden de mogelijkheid om op www.germany.travel/top100 een stem uit te brengen op de „Top 100 Bezienswaardigheden“. „We zijn er trots op dat we verkozen zijn tot Duitslands populairste bezienswaardigeid. En dat in een jaar dat we onze 40ste verjaardag vieren. De tevredenheid van onze gasten staat bij ons altijd centraal. Deze uitverkiezing toont aan dat we op de goede weg zijn“, aldus Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park. De top 10 ziet er als volgt uit:

 1. Europa-Park
 2. Schloss Neuschwanstein
 3. Kölner Dom
 4. Altstadt en Schloss Heidelberg
 5. Brandenburger Tor
 6. Altstadt von Rothenburg ob der Tauber
 7. Bodensee met Insel Mainau
 8. Berlijnse Muur
 9. Zugspitze
 10. Romatische Strasse

Bron: persbericht Europa Park Meer informatie: Top 100 meest geliefde attracties in Duitsland Tripadvisor lijst Ook Tripavisor is actief met lijstjes. Zij bekeken o.a. welke steden in Duitsland het meest populair zijn onder toeristen. Dat lijstje ziet er als volgt uit:

 1. Berlijn
 2. Munchen
 3. Hamburg
 4. Dresden
 5. Keulen
 6. Frankfurt
 7. Schoenau am Koenigssee
 8. Rothenburg
 9. Seebad Heringsdorf
 10. Berchtesgaden

Zie: www.tripadvisor.nl