Bed & breakfasts wereldwijd maken een sterke groei door. Het aantal reserveringen bij B&B's in de eerste helft van 2015 ligt 39% hoger dan dezelfde periode een jaar eerder en het aantal accommodaties nam toe met 18%. Vooral koppels zonder kinderen kiezen voor een bed & breakfast. Dat blijkt uit statistieken van Bedandbreakfast.eu, de grootste B&B-website ter wereld. Bed & breakfasts wereldwijd maken een sterke groei door. Het aantal reserveringen bij B&B's in de eerste helft van 2015 ligt 39% hoger dan dezelfde periode een jaar eerder en het aantal accommodaties nam toe met 18%. Vooral koppels zonder kinderen kiezen voor een bed & breakfast. Dat blijkt uit statistieken van Bedandbreakfast.eu, de grootste B&B-website ter wereld. bedandbreakfastjpgIn de eerste zeven maanden van 2015 zijn 39% meer reserveringen gedaan op www.bedandbreakfast.eu dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal kamers en appartementen op de website nam het afgelopen halfjaar toe met 18%. Om meer te weten te komen over de B&B's en hun gasten, heeft Bedandbreakfast.eu in 2014 een marktonderzoek gehouden onder 3.704 Europese B&B-eigenaren, in samenwerking met Stenden Hogeschool. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten:
  • - De kamerprijs van een Europese B&B bedraagt gemiddeld Euro 76,46 inclusief ontbijt.
  • - De gemiddelde jaaromzet van een B&B in Europa bedraagt Euro 16.700.
  • - Gemiddeld heeft een B&B in Europa 5,2 gastenkamers en 7,6 slaapplaatsen.
  • - 40% van de Europese B&B's is gestart na 2011.
  • - Bed & breakfast worden vooral bezocht door koppels zonder kinderen, zij zijn voor 41% van de B&B's de belangrijkste groep gasten.
  • - Een kwart van de gasten overnacht vanwege werk of zaken in een B&B.
[caption id="attachment_37783" align="alignright" width="300"]gemiddelde prijzen in Europa gemiddelde prijzen in Europa[/caption] Populariteit verklaard De populariteit van bed & breakfast is deels te verklaren door de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. "B&B's zijn goedkoper dan hotels maar bieden hetzelfde comfort. Een duidelijke trend is daarnaast dat steeds meer toeristen kiezen voor een sociale manier van reizen. Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een B&B biedt de persoonlijke beleving die ze zoeken", aldus Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.eu. De onderzoeksresultaten zijn uitgewerkt in het rapport 'Bed & Breakfast in Europa - Bezetting, omzet en andere kerncijfers', zie www.bedandbreakfast.eu/survey_orderinfo.