Grenzeloos ondernemen

Er zijn vele ontwikkelingen gaande die impact hebben op onze gasten en onze branche. Is ons business model wel toekomstbestendig? Afrekenen per overnachting terwijl de ene graag s’avonds laat aankomt om vervolgens de volgende morgen vroeg weer te vertrekken en de ander net omgekeerd! Zoeken we voldoende samenwerking, bv met internationale partners? Zijn we wel grensverleggend bezig, of blijven we doen wat we deden en krijgen we niet meer wat we kregen?

worldEr zijn heel wat grenzen die sterk aan het vervagen zijn, kijk maar eens goed om je heen! Bij de drogist kan ik al sinds jaar en dag een lampje voor de lampion van Sint Maarten voor onze kinderen kopen. Bij het benzine station kan ik scheerschuim kopen en bij de Hema kan ik verzekeringen afsluiten.

Zoekwoorden
Door alle technologische verschuivingen kan ik heel goed zien welke gasten mijn collega’s bezoeken en het is niet lastig om interactie met die gasten aan te gaan om ze vervolgens bij hen “weg te pikken”. Dat kan dmv adverteren met zoekwoorden. Wanneer ik bv nu google naar Heeg camping, dan staan daarboven advertenties van onze collega’s uit bv Koudum en Earnewoude. Daar is niets illegaals aan. Wanneer ik de Facebook pagina bezoek van mijn collega’s kan ik prima zien wie hun beste, meest loyale gasten zijn.

Internet of everything
Door het “internet of everything” is zo alles en iedereen met elkaar verbonden en bestaat de privacy niet meer. Maar onderschat ook de nanotechnologie niet. Tijdens de Dutchdesign week heb ik al kunnen ervaren hoe je met Nano verf op de wand zelf kan bepalen met je smartphone in welke kleur je op dat moment je wanden wilt hebben. De kleur van de wand is in een klik te veranderen!

Concurrenten uit het buitenland
Ook de grenzen van het buitenland vervagen compleet. Het is niet ongewoon dat onze concurrenten uit het buitenland, ook hier actief jagen op onze gasten. We hebben er een hele bulk concurrenten bij gekregen! Zijn wij zelf wel goed actief in het buitenland? Ook wij hebben daar een hoop te winnen, zeker nu er steeds vaker low cost vliegtuigen heen en weer vliegen!

Ik zie de veranderingen en doe pogingen om ze te blijven zien, dat is al een hele toer. Maar om nu te zeggen dat ik zelf al die kansen nu in het juiste tempo aan het oppakken ben….Het gaat razend snel allemaal. Gelukkig heb ik me omringd door veel jonge gasten die me daarbij behulpzaam zijn. Niet alleen onze eigen kinderen en hun vrienden, maar ook onze (afstudeer) stagiaires. Zij zorgen ervoor dat ik de juiste dingen in beeld heb en focus kan houden en op een vernieuwende wijze omga met de veranderende omstandigheden.

Hoe doe jij dat? Ik ben benieuwd, wees welkom!

De polletjes, Watersportcamping Heeg.


Met dank aan:

Watersportcamping Heeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *