Initiatief voor park gericht op gezondheid in het Drentse Schoonloo

Succesparken heeft in samenwerking met Vitaness plannen gepresenteerd voor een bungalowpark in het Drentse Schoonloo, met als thema; ‘gezondzijn en welbevinden’. Tijdens de Second Home beurs werd een prachtige visualisatie getoond van park in de eindfase. Op de korte termijn is de organisatie op zoek naar steun voor de eerste fase van het plan; een Drie Generatie Ervaringshuis.

Het Drie Generatie Ervaringshuis is o.a. bedoeld om ervaring op te doen met het gebruik van vernieuwende duurzame materialen en bouwwijzen. Het huis dient ook als showcase voor de verdere uitbouw van het project en om diverse toeleveranciers te binden aan het netwerk rondom het ambitieuze project. De plannen worden o.a. onderbouwd door de verkoop van eco-recreatiewoningen, die onder beheer van Succesparken en Vitaness worden gebouwd en geëxploiteerd. In de eerste fase worden er, naast het Drie Generatie Huis, 3 tot 10 woningen gebouwd. In de eindfase staan er 87 woningen ingepland.

Als we informeren naar de fase waarin het project zich momenteel bevindt, dan laat architect/initiatiefnemer Ingolf Kruseman weten: “Momenteel zijn we druk bezig met het exploitatie model en businessplan. Dat is nodig voor de bestemmingsplanwijziging en uiteraard ook handig voor business-partners die willen investeren. We zoeken financiers die duurzaam willen investeren in de gezondheid van de mens in het algemeen en zich hard willen maken voor de preventieve kant van gezond blijven in plaats van achteraf problemen oplossen, zoals dat in de huidige zorg meestal gebeurt. Dit bespaart de samenleving straks miljoenen als we zelf leren hoe we gezond kunnen blijven.”

Meer informatie: www.vitaness.nl

Voor de Drentse recreatiesector is het goed dat er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe markten; zoals de wellness-sector. Wellness-expert Marlies Sobczak laat nog weten dat er in de Drentse regio op dit moment wordt gewerkt aan meerdere projecten die de link tussen recreatie en wellness maken, waarvan ook enkele in een verder gevorderd stadium, waarbij de financiering al helemaal rond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *