De Nederlandse attractiesector krijgt er een grote water(glijbanen)attractie bij, die grotendeels indoor wordt gerealiseerd. In mei 2015 opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen het waterpark 'Aqua Maxicana' van 5.200 m², helemaal gethematiseerd in Mexicaanse sferen. Het is in Nederland de tweede grote indoor waterattractie. Dat is ruim 30 jaar na de opening van het Tikibad in Duinrell (1984). De waterglijbanen en waterspeelzones worden gebouwd door het Nederlandse bedrijf Van Egdom. De Nederlandse attractiesector krijgt er een grote water(glijbanen)attractie bij, die grotendeels indoor wordt gerealiseerd. In mei 2015 opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen het waterpark 'Aqua Maxicana' van 5.200 m², helemaal gethematiseerd in Mexicaanse sferen. Het is in Nederland de tweede grote indoor waterattractie. Dat is ruim 30 jaar na de opening van het Tikibad in Duinrell (1984). De waterglijbanen en waterspeelzones worden gebouwd door het Nederlandse bedrijf Van Egdom.Glijbaneninkader

Het watercomplex krijgt 10 glijbanen met een totale lengte van 546 meter, waarvan 3 bijzonder groot en interactief met special effects, geluid en 3D animaties. Ook krijgt het park een bubbelbad voor 70 personen, iets wat in Nederland nog niet bestaat. De Stentor meldt dat voor dit project een investering van 6 miljoen wordt gedaan. De grootste waterglijbanen (indoor) zijn:

  • - De MexiCone (Crazy Cone) van 119,2 meter
  • - De YukaTime (Tube 1400) van 114,2 meter, met o.a. snelheidsmeter en interctieve lichtshow
  • - De Magic Maya (Magic Oval) van 113,1 meter, met 4 persoons banden.
AquaMexicanaKeyvisualGrotendeels indoor

3.173m² van het complex is overdekt en 2.083m² is in de buitenlucht gelegen. Samen is dit zo groot als 5 olympische zwembaden. Bij de oplevering zal Aqua Mexicana tot de grootste waterparken van Nederland behoren. Naast de diverse glijbanen herbergt het waterpark een waterval bij het bubbelbad, waterspeeltoestellen, peuterbaden, een zwembad, een restaurant en winkel voor bad- en zwemspullen.

  • Het zwembad loopt af van 0 cm naar 120 cm, net alsof je de zee inloopt.  Door de gezellige Mexicaanse sfeer in het waterpark is het net alsof je op Playa del Carmen ligt te genieten.
  • Aqua Mexicana telt 2 sprayparken, een binnen en een buiten spraypark met respectievelijk 7 en 4 waterspeeltoestellen. Een spraypark is een speelplaats op een vlakke, waterdoorlatende vloer. Kinderen worden uitgedaagd door middel van verschillende interactieve waterspeelelementen.
  • Naast de avontuurlijke sprayparken zijn er ook waterspeeltuinen te vinden in Aqua Mexicana. Voor de allerkleinsten is er buiten een peuterbad met veel waterpretmogelijkheden. Binnen ligt een waterspeelplaats met 3 glijbanen en een watergordijn.

General Manager Wouter Dekkers: “De introductie van Aqua Mexicana is het bewijs dat Attractie- & Vakantiepark Slagharen daadwerkelijk innoveert om zich te onderscheiden in de markt. Voorgaande investeringen werden soms gezien als vervangingsinvesteringen, maar het waterpark draagt werkelijk bij aan een sterke concurrentiepositie in Nederland en de Duitse grensstreek”. Bezoekers van het attractiepark, campinggasten en gasten van de Wigwam Wereld krijgen toegang tot het waterpark voor €7,- per dag. Voor alle andere verblijfsgasten is het Waterpark inbegrepen. Aqua Mexicana is het gehele seizoen geopend. In juli 2013 heeft ook Avonturenpark Hellendoorn een waterglijbanenattractie geopend. Die attractie is volledig outdoor. Meer informatie: www.aquamexicana.com. www.vanegdom.com