Toverland 10 jaar jong

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2011 viert Attractiepark Toverland haar 10-jarig jubileum. Sinds het park in 2001 haar poorten opende is het park enorm gegroeid. De bezoekers van het park worden tijdens het jubileumweekend getrakteerd op tien magische momenten.

Geschiedenis Toverland
Attractiepark Toverland opende op 19 mei 2001 voor het eerst haar poorten voor het publiek. Het concept bleek een groot succes en in 2004 werd dan ook de tweede hal geopend, genaamd Magic Forest. In deze hal maakten de bezoekers kennis met een spectaculaire bobsleebaan, boomstamattractie en vele andere gezinsattracties. Buiten werd nog een wereldprimeur op achtbaangebied geopend, namelijk de Booster Bike.

Eind 2007 opent Toverland haar ‘paradepaardje’ Troy, de grootste, snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. In 2008 besluit Toverland dat het tijd is om haar naam nog maar eens waar te maken met de opening van het Toverhuis. In dit magische huis vliegt de magie je om de oren, bezoekers kunnen met een toverstaf in de hand op zoek naar verborgen magische effecten.

In 2010 breidde het park uit met Scorpios, een schipschommel en de Paarden van Ithaka. Tevens is Toverland in dit jaar verkozen tot beste attractiepark van Nederland door het consumentenprogramma TROS Radar.

Jubileum
In tien jaar zijn er ruim 4 miljoen bezoekers de poorten van Toverland gepasseerd. “We mogen trots zijn dat wij in ons 10-jarig bestaan zoveel bezoekers een betoverende dag hebben mogen bezorgen” aldus directeur Caroline Maessen. Dit jaar viert Attractiepark Toverland haar 10de verjaardag met een betoverend jubileumweekend, en een verbouwing van de eerste hal. De hal, het Land van Toos, wordt geheel gethematiseerd waardoor de beleving nog groter wordt.

’10 Magic Moments’
Met het 10-jarig jubileum pakt Attractiepark Toverland groots uit. Op 3 en 4 juni worden de bezoekers getrakteerd op tien magische momenten in het park.

Bezoekers ontmoeten de groene fee van Medusa’s World die alle bomen van de Magic Forest tot leven brengt. De theateract ‘Elfenfluister’ brengt de bezoekers in de bijzondere wereld van Elfen en Eenhoorns. De eenhoornpaarden lijken rechtstreeks uit een fantasiewereld te komen. De Nar heeft eigen gedachtes en één talent; de clown uithangen!

Het Rad van Fortuin staat garant voor een spannend spel en er worden magisch mooie prijzen weggegeven. De tafelgoochelaar probeert alle bezoekers van de wijs te brengen, met veel onverklaarbare magische trucs. Hypnotiseur Patrick PickArt brengt in een spectaculaire show vrijwilligers uit het publiek onder hypnose om zo de wisselwerking tussen het bewuste en onbewuste te demonstreren.

In 2010 presenteerde Toverland Events het succesvolle theaterconcert ‘It’s a kind of Magic’ in Attractiepark Toverland. De bekendste hits uit deze show zullen live ten gehore worden gebracht, een muzikale belevenis voor het hele gezin.

Ook aan de smaakpupillen is gedacht, de bezoekers kunnen proeven van overheerlijke hapjes en betoverende cocktails. Artiesten brengen een warm schouwspel met hun adembenemende vuuract. Op beide dagen wordt het knalfeest afgesloten met een magische vuurwerkshow, het perfecte einde van een betoverende dag.

www.toverland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *