Subsidievoordeel voor werkgever met BBL-leerlingen in dienst

U hebt Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)-leerlingen in dienst of werknemers die graag een BBL-traject zouden willen volgen? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen in de opleidingskosten van maximaal €1295, – per werknemer per scholingsjaar!

Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) is subsidie beschikbaar gesteld voor de recreatiebranche. De subsidie is bedoeld om meer recreatiemedewerkers (t/m MBO-4 niveau) te scholen.

Het Sociaal Fonds Recreatie (SFRecreatie) heeft deze ESF-subsidie voor u aangevraagd en maakt het voor werkgevers mogelijk om op eenvoudige wijze uw opleidingskosten subsidiabel te maken.

Wilt u in aanmerking komen voor deze subsidie, dan dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden:
1. Uw bedrijf valt onder de CAO Recreatie;
2. U heeft BBL-leerlingen in dienst;
3. Met de BBL-leerling is zowel een arbeidsovereenkomst als een praktijkovereenkomst gesloten;
4. U kunt de volgende documenten aanleveren:

  • BPV-Overeenkomst;
  • Bewijs van deelname aan een opleiding (bijv. een diploma);
  • Een kopie loonstrook uit de eerste en laatste maand van de opleiding.

Vanaf 1 juni 2011 kunt u terecht op een speciale website en uw BBL-activiteiten aanmelden voor een financiële vergoeding: www.sectorrecreatie.nl. Het subsidiabele opleidingsaanbod is groot, van BBL-trajecten op het gebied van Leisure & Hospitality tot aan opleidingen in groen, techniek en horeca.

Mocht u nu al vragen hebben of aanvullende informatie willen, dan kunt u contact opnemen met SFRecreatie via sfr@pnoconsultants.com

 

BBL volgens Wikipedia:

De beroepsbegeleidende leerweg is een combinatie van werken en leren, waarbij de leerling in dienst van een bedrijf is en daarnaast een opleiding volgt. In de BBL bedraagt het praktijkdeel zestig procent of meer van de studieduur en is daarmee meer dan in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Bovendien heeft de leerling een leerwerk-overeenkomst (‘praktijkovereenkomst’), terwijl de leerling die de beroepsopleidende leerweg volgt, praktisch werkt in een vaak onbetaalde stage.
Met BBL zit de leerling gewoonlijk één tot twee dagen in de week op school en werkt hij vier tot drie dagen in de week bij een erkend leerbedrijf of organisatie. De praktische ervaring doet hij op in zijn werk. De theorie en begeleiding krijgt de leerling op school.
De duur van de opleiding is afhankelijk van het instroom-niveau van de leerling (onderwijs op maat), en duurt gewoonlijk voor niveau 2 twee jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *