Grootste interactieve scherm in nieuwe Canadese attractie

Dat rollercoasters door gethematiseerde werelden racen is niet nieuw meer. Ook interactiviteit en game-ervaringen worden steeds vaker geïntroduceerd . Het Canadese TrioTech verkent de grenzen van de nieuwe technische mogelijkheden met een interactieve muur van 152 meter lang en 4 meter hoog binnen de attractie. Voor de gebruikte 3D-technieken is nog wel een brilletje nodig.

Een van de eersten in Europa die een interactieve game in een ride plaatste was Phantasialand met Maus au Chocolat. Of kunnen we nog verder terug?  In het pre-computer tijdperk, was Avonturenpark Hellendoorn, met de interactieve attractie Discovery Club (1999) haar tijd ver vooruit.

Triotech_WMG_CartavecJoueursGaming
De nieuwe technieken zijn onderdeel van de interactieve darkride ‘Wonder Mountains Guardian’ in het Canadese attractiepark ‘Canada’s Wonderland‘. De attractie wordt aangekondigd als een combinatie van een rollercoaster, 3D animatie en interactieve spelervaring. Uit de eerste filmbeelden blijkt dat omgeving van de attractie sterk lijkt op de game-ervaringen uit de game-wereld op computers. Het (computer)spel is zo ingericht dat mensen zich zowel kunnen richten op individuele high-scores als wedstrijden tegen anderen.

Techniek
Voor de attractie is gebruik gemaakt van het product ‘Interactive Dark Ride (IDR) van Triotech. De baan heeft een langte van 325 meter en voert door vijf verschillende themawerelden. De attractie heeft een capaciteit van 700 gasten per uur. Het meest innovatieve aan deze attractie is het bijzonder grote interactieve scherm waar het 3D verhaal op wordt geprojecteerd.

Onderstaand filmpje geeft een impressie van het product IDR, de basis van de Wonder Mountains Guardian attractie:

Verhaallijn
In een moderne attractie mag een storyline natuurlijk niet ontbreken. In deze rit, met speciaal geprepareerde voertuigen, worden de gasten naar de ‘Wonder Mountain’ gebracht. Zij beginnen hun reis buiten deze iconische berg. Als de trein de berg in gaat, dan ontmoeten zij mythische wezens, die leven in diverse omgevingen, zoals een bos, ondergronds meer, en stad. De zoektocht komt tot een hoogtepunt wanneer de gasten het drakenleger ontmoeten in de kern van de berg.

Een filmpje met de presentatie van de characters:

Meer informatie:
Canada’s Wonderland
www.trio-tech.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *