Dikke plussen voor grotere attracties met Pasen

De attractiebedrijven, aangesloten bij De Club van Elf, hebben uitstekende paasdagen achter de rug. In 2013 viel er tijdens de paasdagen (toen op 1 april) nog sneeuw. Wat dat betreft waren de omstandigheden voor de paasdagen van dit jaar een stuk aantrekkelijker, met een zonnige zondag en pas tegen het einde van paasmaandag een klein buitje. Er werden hogere bezoekcijfers geboekt met plussen tussen de 15 en 180%.

De pony's zijn sinds dit jaar weer terug bij (ponypark) Slagharen.
De pony’s zijn sinds dit jaar weer terug bij (ponypark) Slagharen.

Het persbericht van De Club van Elf somt o.a. de nieuwe attracties en shows op als grote trekpleisters, die ook hun magneetwerking zullen hebben in de rest van het seizoen:

  • de Magische Vallei in Toverland;
  • de Chocolate Factory in Attractiepark Slagharen;
  • de ‘Easter Party’ op het dak van de Heineken Experience;
  • de Ride Xpress: Platform 13 in Walibi Holland;
  • de nieuwe interactieve voetbalattractie ‘Zo Groot Is Oranje‘ van Madurodam;
  • Expeditie Berenbos van Ouwehands Dierenpark in Rhenen;
  • de vernieuwde theatervoorstelling ‘Schatten van de Zee’  in het Dolfinarium .

Buitenlandse bezoekers
In een eerder bericht op deze website constateert het NBTC dat er tijdens de paasdagen veel buitenlandse toeristen naar Nederland kwamen. Een attractie die daar bij uitstek van profiteert is de Keukenhof. Zij ontvingen in het paasweekend ruim 100.000 bezoekers. Daarmee is het één van de beste paasdagen uit de geschiedenis van Keukenhof. “De combinatie van het mooie weer, het park in volle bloei en het thema “Holland” heeft er voor gezorgd dat we zeer tevreden zijn over het groot aantal gasten”, aldus Bart Siemerink, directeur Keukenhof. Er was veel belangstelling van Nederlandse gezinnen, Duitse en Amerikaanse gasten en opvallend veel Aziaten waaronder Chinezen. (Keukenhof is geopend tot en met 18 mei 2014.)

Meer informatie: Gastvrij Nederland / Club van Elf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *