Duitse pretparken lanceren in 2014 grote nieuwe attracties

In Nederlandse attractieparken wordt dit jaar over de gehele linie weinig in nieuwe attracties. In buurland Duitsland is die situatie heel anders. Bijna alle grotere parken, die zich ook richten tot de Nederlandse markt, presenteren in 2014 een grote nieuwe attractie. Enkele aankondingen die wij ontvingen:

Europa Park; Arthur en de Minimoys
Dit jaar wordt de grootste indoor-attractie uit de geschiedenis van Europa-Park geopend: “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys”. Door onvoorziene omstandigheden liep de bouw van de attractie uit, en niet al tijdens de opening van het park (5 april) beschikbaar was. Vorige week bekend gemaakt dat de attractie in de loop van dit voorjaar in gebruik zal worden genomen.
Centraal in de themawereld van Arthur staat een unieke zweefvlucht in een rollercoaster met karretjes onder de baan. (zie animatie) Daarnaast bestaat de themazone uit een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.
EP_Arthur_Ride_Teaser_Painting_Original_VolleBreite_Extend
Meer informatie: www.Europapark.de

MoviePark Germany; The lost Temple
Elk jaar investeert het film- en attractiepark een miljoenenbedrag om bezoekers een dag net als in de film te kunnen bieden. Dit jaar ligt de focus van Movie Park op de nieuwe attractie “The Lost Temple“. Met behulp van ultramoderne 4D-technologie wordt een perfecte illusie gecreëerd. De bezoekers krijgen het idee dat ze daadwerkelijk midden in een spannend avontuur terechtkomen. “In de toekomst zullen we ons nog meer op het thema film concentreren en met de nieuwe attractie willen we ook amusement voor het hele gezin bieden”, legt directeur Wouter Dekkers uit.

Het verhaal achter de attractie: “Als bezoeker kom je erachter dat er 700 meter onder het park een oude tempel werd opgegraven. De beroemde Britse archeoloog Dr. Jeffrey Carter krijgt de opdracht om de onderaardse vondst samen met de deelnemers van de expeditie te onderzoeken. Maar tijdens de reis blijkt dat je in de onderaardse holen meer staat te wachten dan oude ruïnes: dinosaurussen hebben al bezit genomen van de verloren tempel. “We willen de bezoekers een avontuur bieden dat veel verder gaat dan ze gewend zijn en waardoor ze meteen al bij de ingang gegrepen worden”, aldus Dekkers.

De reis door de onderaardse wereld duurt ongeveer 15 minuten en zit vol spanning en sensatie. “Terwijl een rit in de achtbaan maar enkele seconden duurt, maken de bezoekers van ons park een echt avontuur mee”, legt Dekkers uit. Zo zorgen verschillende vreemde voorvallen ervoor dat het adrenalinepeil gestaag blijft stijgen. En dan moet het spannende slotstuk nog komen: de rit met de expeditiebussen in de “Immersive Tunnel”. “In de ’Immersive Tunnel’ zitten de bezoekers dankzij de allernieuwste 4D-technologie en een 360 graden beeldscherm midden in het verhaal. Zij horen geluiden, voelen trillingen en luchtstromen en maken zelf deel uit van een andere wereld: een belevenis die je niet snel zult vergeten”, belooft Wouter Dekkers.

MoviePark ziet de toekomst positief tegemoet. Meest opmerkelijke succes van 2013 werd geboekt in het aantal hotelovernachtingen. In 2013 waren dat er 50.000 – een verdubbeling ten opzichte van 2012. “Onze trouwe gasten blijven steeds vaker een heel weekend en brengen dan een uitgebreid bezoek aan het park“, vertelt Dekkers. “Van alle hotelgasten komt een kleine 40% uit Nederland en België.”
Meer informatie: www.moviepark.de

Chiapas_Presse Event_30.03.2014Phantasialand; Chiapas
In Phantasialand (Bruhl) is op 31 maart een nieuwe wildwaterbaan geopend; ‘Chiapas’. De opening werd bezocht door 200 genodigden; vooral een kritisch publiek uit de recreatiesector (journalisten en vakbroeders). De thematisering, speciale effecten en de extreem steile afdaling (met 53° de steilste afvaart van een wildwaterbaan ter wereld) werden vooral genoemd als onderdelen die deze attractie bijzonder maken.
Meer informatie: www.phantasialand.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *