Landal De Lommerbergen Leerbedrijf van het Jaar 2014 Recreatie

Op woensdag 5 februari is Landal De Lommerbergen te Reuver uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2014 Recreatie. De winnaar is bekendgemaakt tijdens de RecreatieToppers door Alien Cnossen, algemeen directeur Kenwerk. De andere genomineerden waren DroomPark Hooge Veluwe te Arnhem en Walibi Holland B.V. te Biddinghuizen.

Winnaar Leerbedrijf van het Jaar Recreatie 2014Nieuw dit jaar is dat het publiek aan de hand van de filmpresentatie tijdens de RecreatieToppers hun stem mogen uitbrengen op een van de genomineerde leerbedrijven. Daarnaast heeft de verkiezingscommissie de titel onder meer toegekend vanwege de zeer professionele aanpak. Beroepshouding en persoonlijke ontwikkeling voor de stagiair staan centraal. Praktijkopleiders zijn gediplomeerd. Er is een gedegen inwerkprogramma voor zowel de vaste medewerkers als voor de stagiairs. Naast de opdrachten van school kunnen stagiairs ook deelnemen aan trainingen van Landal. Stagiairs kunnen op De Lommerbergen op meerdere afdelingen stage lopen om een compleet beroepsbeeld te krijgen. Landal De Lommerbergen toont een grote mate van betrokkenheid bij het opleidingsproces en is altijd innoverend bezig in samenwerking met regionale scholen.

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De commissie bestaat uit: Steven van Ringelestijn (MBO Toerisme en Recreatie), Bert Post (RECRON), Johan Bijlsma (FNV Recreatie) , Marc Ruijtenberg, winnaar 2012 en Angelique Remkes (Kenwerk).

Stimuleren leren in de praktijk
De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk, vertegenwoordigers van de sociale partners en het onderwijs. De verkiezing onderstreept het belang van leren in de praktijk in de sector recreatie. De waarde van leerbedrijven wordt op deze manier extra onder de aandacht gebracht. Praktijkbegeleiders en ondernemers uit het hele land kunnen met de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2014 Recreatie hun talent tonen.

Meer informatie: www.kenwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *