Witchworld Almere wil open in 2019

Het attractiepark in oprichting ‘Witchworld’ zet een nieuwe stap in de ontwikkeling. Initiatiefnemer Ton Teunis maakte bekend dat er een locatie is gevonden; Het groengebied rond het Kasteel van Almere. De fase van plannen maken is voorbij, en samen met de gemeente en samenwerkingspartners wordt toegewerkt naar de opening van het attractiepark in 2019.

Teunis erkent dat de markt voor attracties in Nederland aardig is gevuld. Teunis: “Ik zie dat de meeste parken zijn gevuld met attracties die inspelen op plat vermaak. Wij willen met Witchworld een andere invulling geven; meer op de inhoud. Daarmee zien we nieuwe kansen. Adrenaline en spanning bieden we wel, maar niet in de vorm van hogere en snellere achtbanen. Dat pakken we heel anders aan, waarbij we volop gebruik maken van nieuwe beschikbare technieken. Centraal staat een verhaal dat in de basis past in deze regio.”
Royal Haskoning/DHV maakte een marktanalyse (locatie en marktomstandigheden) waaruit bleek dat het project levensvatbaar kan zijn. De exploitatie is in dit onderzoek nog niet meegenomen.

Een voorzichtige eerste schatting van de uitgangspunten door WitchWorld:
verwacht bezoek: 650.000
toegangsprijs: net onder de € 25,- p.p.
inkomsten uit F&B: €10,- p.p.
inkomsten uit merchandise: € 4,- p.p.

Locatie en ziel
De locatie is een troefkaart. Er zijn binnen die straal van 100 km wonen meer dan 10 miljoen mensen, en in de directe omgeving zijn er weinig andere grote attractieparken. Met Almere als thuisbasis en een goede bereikbaarheid vanuit Amsterdam is een basis verzekerd. De ontsluiting van Het Kasteel van Almere’ vanaf de snelweg is prima en ook voor bereikbaarheid met het OV zijn uitstekende mogelijkheden.
Teunis noemt ook ‘de ziel’ van het park als belangrijke succesfactor: “Als je nu al ziet hoeveel draagvlak er is in de regio, en hoeveel mensen vrijwillig bijdragen aan de realisatie, dan weet je dat het met de steun wel goed zit. Op dezelfde wijze is De Efteling ooit ook begonnen. Dat zijn bedrijven waaraan mensen zich graag willen verbinden; en dat is absoluut een succesfactor.”

Zie ook de reportage die omroep Flevoland maakte over de aankondiging van de locatie ‘Het Kasteel van Almere’:

Betrokken partijen
Over de exacte invulling van de attracties wordt nog niet alles prijsgegeven. In de werkruimte staan wel diverse mooie schaalmodellen van heksen, trollen en hun leefomgeving, maar nog geen uitgewerkte plannen voor attracties. Hoe de invulling van de attracties vorm gaat krijgen, blijft nog even onduidelijk.
In de volgende stappen speel ‘de financiering’ een belangrijke rol. Voor de realisatie denkt de organisatie in eerste instantie 88 miljoen nodig te hebben. (Exploitatie: 17 mln per jaar) Teunis; “We zijn op zoek naar betrokken financiers. Dus niet partijen die op korte termijn zoveel mogelijk rendement zoeken, maar partijen die echt willen meedenken en meedoen. En daarnaast werken we met diverse ‘lone wolfs’; mensen met bijzondere ideeën die bij ons de kans krijgen om hun ideeën uit te werken tot een attractie in het park.”

Meer informatie: http://witchworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *