125 nominaties voor Diamond Theme Park Awards

De vakjury Diamond Theme Park Awards, heeft een voorselectie gemaakt van 125 nominaties in 19 categorieën. Deze prijs is te vergelijken met een Oscaruitreiking voor pretparken en dierentuinen; De Awards worden vooral in de Benelux vergeven, met ook enkele categorieën waarin het totale Europese aanbod wordt vergeleken. De komende maand wordt het grote publiek in de gelegenheid gesteld om uit de nominaties de winnaars te bepalen.

diamond theme park awardsNominaties 2013
De vijf pretparken van de Plopsa-groep (Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park) zijn samen goed voor 13 nominaties. Zij worden op de voet gevolgd door de Efteling dat 12 nominaties, waaronder twee Europese, voor haar rekening neemt. Het Belgische Walibi-park haalt maar liefst 10 nominaties binnen. Bellewaerde Park en Attractiepark Toverland doen het ook goed met liefst 8 nominaties elk, kort gevolgd door Bobbejaanland met 7 nominaties.
De stemronde belooft ook ontzettend spannend te worden voor de dierentuinen. Verschillende parken zijn immers aan elkaar gewaagd.
In de Europese categorieën is het uitkijken of Disneyland Paris (4 nominaties) een vervolg kan breien aan het succes van vorig jaar. Het Duitse Europa-Park ligt immers op de loer met 3 nominaties in evenveel categorieën.
Bekijk de pdf met alle nominaties voor de Diamond Theme Park Awards

Stemronde
In totaal zijn er maar liefst 48 verschillende parken genomineerd! In de maand december kunnen de bezoekers op één van deze finalisten stemmen. De winnaars zullen tijdens een speciaal evenement in de Paasvakantie 2014 bekend worden gemaakt in Plopsaland De Panne.

Snel-stemmen kan hier… of doorloop stap voor stap elke categorie, met extra duiding…(red.: aanrader)

Diamond Theme Park Awards
De Diamond Theme Park Awards is een initiatief van Parkworld.be – Zoo.be en Pretparkbeest.be, twee pret- en dierenparken gerelateerde fansites, waarbij vooral Belgische en Nederlandse parken beoordeeld worden in verschillende categorieën. Sinds 2010 is deze verkiezing uitgegroeid tot één van de belangrijkste referenties voor pretparken en dierenparken uit België en Nederland. Via voorgestelde nominaties van een heuse vakjury kunnen liefhebbers een stem uitbrengen op hun favorieten. De vakjury bestaat uit diverse fansites met een sterke reputatie, verschillende personen met een jarenlange ervaring in de pretparkwereld en een in pretparken gespecialiseerd reisbureau. Ook Pretwerk.nl neemt deel aan deze vakjury.

Meer informatie
www.diamondthemeparkawards.com (met link naar stempagina)
Facebookpagina DTPA (met o.a. de laatste actualiteiten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *