Snowworld naar de beurs

SnowWorld Leisure N.V. , exploitant en eigenaar van de twee indoor skibanen in Zoetermeer en Landgraaf, is bezig met de laatste fase van de voorbereiding op haar beursgang. Volgens planning zal SnowWorld begin december genoteerd staan aan de Euronext in Amsterdam.

Wintersportbeleving in Zoetermeer
Wintersportbeleving in Zoetermeer

SnowWorld, opgericht in 1996 door eigenaar Koos Hendriks, is de afgelopen 17 jaar uitgegroeid naar een onderneming met ruim € 25 miljoen omzet, een EBITDA van € 8,5 miljoen en 238 (fte’s) werknemers.

Om haar toekomstige groei te kunnen financieren heeft Koos Hendriks besloten zijn bedrijf naar de beurs te brengen. De bedoeling van de beursgang in december is om € 7,5 miljoen op te halen ter versterking van het eigen vermogen.

Nadat SnowWorld in 2007 de mogelijkheden voor een beursgang in Londen onderzocht heeft, kiest SnowWorld nu, met hulp van Value8, voor een eenvoudigere route. Namelijk een notering in Amsterdam via een reverse listing van Fornix Biosciences N.V.

Op 10 december besluiten de aandeelhouders van Fornix over de voorgestelde transactie met SnowWorld. Na goedkeuring door deze aandeelhouders en goedkeuring van het prospectus door de AFM zal SnowWorld de nieuwe aandelen uitgeven.

SnowWorld voorziet verdere emissies in de toekomst om haar voorgenomen bouw van vestigingen in Parijs en Barcelona te kunnen financieren.

Koos Hendriks: ‘deze beursgang is weer een nieuwe fase in de ontwikkeling van SnowWorld. Jarenlang heb ik gebouwd, niet alleen aan het concept, maar ook aan het team van medewerkers waarmee we nu deze spannende stap kunnen zetten. SnowWorld heeft zoveel mogelijkheden voor toekomstige groei, die kunnen we nu, door de toegang tot de kapitaalmarkt, ook gaan benutten.’

Meer informatie: www.snowworld.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *