Witchworld wil zich in Almere vestigen

Een Almeerse ondernemer, Ton Teunis, is al sinds 2009 bezig met de voorbereiding voor themapark Witchworld in Zweden. Toen de Zweedse gemeente Monseras in maart van dit jaar plotseling de samenwerking opzegde, werd uitgekeken naar een andere locatie. De eerste gesprekken met de gemeente Almere zijn positief verlopen en er volgt nu een haalbaarheidsonderzoek naar drie potentiële locaties.

witchworld fotoHaalbaarheidsonderzoek locatie
Teunis had in Zweden al geleerd dat een geschikte locatie cruciaal is voor het succes van een park. In de Zweedse plannen werd het park bijna doorsneden door de snelweg, en kon het park goed worden ontsloten. In Almere zijn er drie locaties waar het onderzoek zich op richt: een gebied bij de A6, een gebied bij de Gooimeerdijk en het kasteelgebied. Teunis ziet voor Witchworld een organische ontwikkeling. Het park zal starten als regionale attractie, maar moet wel de ruimte hebben om zich in de toekomst verder te ontwikkelen. Het toekomstig Floriadeterrein behoort niet tot de opties, alhoewel daar wel goede verbanden mee te maken zijn op het gebied van duurzaamheid en groen.

knurt1Toeristische ontwikkeling
Het attractiepark zal ook een belangrijke betekenis krijgen voor Almere en Flevoland. Met een grote attractie kan deze provincie zich beter ontwikkelen als toeristisch recreatieve bestemming. De ligging van Almere is in ieder geval al een groot pluspunt. Er zijn weinig parken die zo dicht bij de randstad gevestigd zijn.
Het attractiepark werkt nu al nauw samen met het locale ROC. Inmiddels hebben al meer dan 200 stagiaires er hun energie en creativiteit in gestoken. De hele uitstraling is het werk van de Vlaamse illustrator en beeldend kunstenaar Johan Desseyn, die daarmee het gezicht van het park heeft bepaald. En verder werken er vrijwilligers en bedrijven mee aan de ontwikkeling.

De Rabobank van Almere is ook een van de steunpilaren van het project. Zij bieden de stichting o.a. kantoorruimte aan.

Alhoewel er nog veel werk moet worden verricht, en hordes genomen, hoopt de organisatie het park in 2018 of 2019 te kunnen openen.

Over de initiatiefnemer
Initiatiefnemer is Ton Teunis van marketingbureau TTT in Almere. Zijn interesse voor het project is ontstaan nadat hij had meegedacht over de toeristische ontwikkeling van de Zweedse regio; “We hebben toen de ontwikkeling van een passend attractiepark genoemd als een goed middel om toerisme te stimuleren. Het was destijds niet de bedoeling om het park zelf op te zetten en exploiteren. Inmiddels heb ik, door al het vooronderzoek en ervaringen, veel geleerd over het ontwikkelen van een attractiepark.” Teunis was ook parttime docent aan het ROC van Almere en heeft enthousiaste jongen mensen van deze opleiding, via stageplekken, actief betrokken bij de plannen.

Meer informatie:
www.witchworld.nl
Of volg de actuele ontwikkelingen op Facebook

Eén reactie

  1. Geachte heer, mevrouw, 19-08-2013

    Wat geweldig, Almere wordt weer een attractie rijker. Graag wil ik meer informatie over deze ontwikkeling.
    Mijn opleiding Leisure Hospitality Host doe ik aan het ROC. Ook sporten bewegen gedaan. Ooit als het zo ver is wil ik graag een uitnodiging van jullie om mijn ervaringen in praktijk te brengen.

    Met vriendelijke groet

    Faried Jawahierkhan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *