Nieuwe lijn buitenfitness Nijha

Nijha heeft een nieuwe outdoor fitness lijn op de markt gebracht. De nieuwe lijn, ‘NijhaSpirit’, is volledig van eigen makelij. Net als Yalp, biedt Nijha nu ook begeleiding bij de outdoor fitnesstoestellen. Dat blijkt toch één van de succesfactoren voor de inzet van outdoor fitness in een woonwijk.

NijhaSpirit Outdoor Fitness Sittard 002Laagdrempelig
De nieuwe outdoor fitness lijn bestaat uit achttien afwisselende beweegtoestellen. De toestellen zijn onderverdeeld in verschillende functies: cardio (uithoudingsvermogen), kracht, balans & coördinatie en flexibiliteit (lenigheid). Op de locaties die tot op heden zijn gerealiseerd, blijken met name de laagdrempelige cardio-toestellen het goed te doen onder gebruikers, zoals de NijhaSpirit Crosstrainer en de Airwalker.

Trainingsprogramma’s
In de praktijk liggen veel outdoor fitnessapparaten in woonwijken er eenzaam en verlaten bij. De drempel om een programma af te werken blijkt vaak te hoog. Al eerder liet Yalp zien dat deze drempel verlaagd kan worden door er een (begeleid) programma aan te koppelen. (o.a. samen met Olga Commandeur van Nederland in Beweging) Nijha werkt ook al langer, specifiek binnen de ouderenzorg, met begeleide beweegprogramma’s.

Nijha biedt bij de nieuwe productlijn trainingsprogramma’s voor beginners en gevorderde gebruikers. Er worden workshops georganiseerd om begeleiders te ondersteunen bij het gebruik van outdoor fitness in de praktijk. Ook is er in de workshop aandacht voor hoe je jong én oud in beweging krijgt met deze beweegvoorziening. Bij outdoor fitnesslocaties waar geen of weinig begeleiding mogelijk is, kan een “interactieve coach” in de vorm van een Audionetic de oplossing bieden.

Een fitnessprogramma is niet nieuw in het assortiment van Nijha. Voorheen werd gebruik gemaakt van geïmporteerde toestellen. Door de ‘NijhaSpirit’ lijn nu in eigen huis te fabriceren wordt beter tegemoet gekomen aan de specifieke wensen van de Nederlandse consument. O.a meer hufterproof, aangepast op de Nederlandse maten, en vooral toestellen die gericht zijn op ‘uithoudingsvermogen/conditie’ en ‘balans/coördinatie’.

De eerste projecten zijn inmiddels gerealiseerd in Sittard , Korte Hemmen, Den Haag en Zeewolde (zie video)


 

Meer informatie: www.nijhaspirit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *