Vrijdagmiddagblog! The 80s are back!

Mijn oma zei altijd al dat alles weer terug in de mode komt. Gelijk heeft ze, want die grote plastic oorbellen uit de jaren 80 draag ik nu. Oma’s hebben het dus bij het juiste eind. Wat als de 80s en 90s de nieuwe vintages is?

Vroegere jaren
Nu willen veel consumenten producten uit de jaren 50, 60 en 70. Dat is retro, vintage en zelfs brocante. Kringloopwinkels spelen daar goed op in en ook op marktplaats zie je veel aanbiedingen staan.

The 80s and 90s are back!
Toch beginnen de jaren 80 en 90 al langzaam terug te komen. Op de radio met nummers van Go Back to the Zoo ‘Charlene’ en Bruno Mars met ‘Treasure’. Zij hebben de 80s sound. De jaren 80 plastic oorbellen van mijn oma zijn dus terug in het modebeeld, evenals de jaren 90 naveltruitjes. Toen ik tijdens Solar Weekend Festival iemand voorbij zag lopen met een telefoon in de vorm van Alf (ja, dat bruine buitenaardse wezen uit de tv serie in de jaren 80/90) vroeg ik mij af of die persoon besefte met het goud van de toekomst te lopen.

vrijdagmiddagblog_jaren80
Jaren 80 en 90 look komt terug in de mode

Romantiseren over de jeugd
We verlangen altijd terug naar onze eigen jeugd of romantiseren over de jeugd uit een tijd die we zelf niet hebben meegemaakt. Het verleden is dus geld waard. Ondernemers spelen vaak in op wat nu is, dat is ook zeker goed, maar daarbij voorbereid zijn op wat gaat komen is nog beter. Op dit moment heeft alleen de muziekbranche het door. De ‘I love 80/90’ party’s worden massaal georganiseerd. Voor alle retrowinkels geldt mijn advies; koop alvast een Alf telefoon, flippo’s, Game Boy Classic en kleurrijke kleding. We are going to love it again!

vrijdagmiddagblog_alftelefoon
De Alf telefoon!

Tot volgende week!
Als eerst iedereen bedankt voor jullie leuke reacties op twitter, facebook en linkedin over het blog van vorige week. Nu weet ik wie welke serie kijkt en zelfs de organisatie van het Amsterdamse Film Festival heeft gereageerd. Ook deze week kun je weer reageren. Ik ben erg benieuwd wat jouw favoriete jaren 80 of 90 product is dat je graag terug zou willen zien.

Ruby KramerPanterKist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *