Science Camp voor kinderen bij de TU Delft

Vakanties kunnen prima worden gecombineerd met maatschappelijk wenselijke doelstellingen. Een mooi voorbeeld is het Science zomerkamp van Vinea, in samenwerking met de TU Delft. Het doel van deze vakanties is kinderen een leuk en bijzonder zomerkamp te bieden en enthousiast te maken voor de wereld van techniek. Ze krijgen de kans om het allemaal te beleven op een echte universiteit.  

science zomerkampNederland heeft de komende jaren grote behoefte aan wetenschappers en technici. Maar veel kinderen en jongeren denken dat deze beroepen voor nerds zijn. Het tegendeel is waar. Daar komende kinderen wel achter tijdens het zomerkamp.

De kinderen, vanaf 8 jaar, gaan iedere dag, samen met studenten van de TU Delft, nieuwe dingen bedenken, ontwerpen en bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de Nuna, een wagen die op zonne-energie rijdt, een race-auto die op elektriciteit rijdt en de snelste fiets van de wereld. Ook bouwen ze een eigen skimboard/flowboard. De kinderen gaan het board natuurlijk ook testen. Eerst in de 142 meter lange sleeptank van de TU Delft en aan het eind van de week vindt de ultieme test op echte golven plaats! Tijdens een computerworkshop gaan de kinderen aan de slag met allerlei vormen die te maken hebben met energie, elektriciteitsopwekking en opslag met behulp van wind, lucht, water, spierkracht en batterijen. De kinderen verblijven tijdens de vakantieweek in tenten op het campusterrein van de TU Delft en maken voor de sport- en spelactiviteiten gebruik van de faciliteiten van de universiteit.

Simbo Vakanties BV heeft twee labels, Simbo en Vinea, en is de grootste landelijke aanbieder van kinderkampen en zomerkampen en is aangesloten bij brancheorganisatie ANVR en participant Steunpunt Kindervakanties.

Meer informatie: www.vinea.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *