1% loonstijging in nieuwe CAO recreatie

Werknemersorganisaties FNV Recreatie, CNV Vakmensen, ABVAKABO FNV en werkgeversorganisatie Recron hebben een akkoord bereikt over een eenjarige nieuwe cao recreatie die per 1 juli 2013 van kracht gaat. In de nieuwe cao ontvangen recreatiewerknemers 1% loonsverhoging.

Johan Bijlsma, sectorbestuurder FNV Recreatie, over het behaalde resultaat: “De onderhandelingen zijn moeizaam verlopen. Ondanks dat zijn we tevreden met de loonsverhoging van 1% per 1 oktober 2013. Het resultaat zullen wij aan onze achterban ter goedkeuring voorleggen.”

De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten zijn:

  • – looptijd van 1 juli 2013 tot 1 juli 2014;
  • – per 1 oktober 2013 een loonsverhoging van 1%;
  • – afspraken met Georganiseerd Overleg Recreatie (GORecreatie) dat er een onderzoek komt naar duurzame inzetbaarheid en dat er een brochure wordt opgesteld over arbeidstijd en toeslagen;
  • – een tegemoetkoming van Euro 750 voor het volgen van een EVC traject, in zowel kosten als uren. Het Sociaal Fonds Recreatie faciliteert hierin.

FNV Recreatie is de vakbond voor werknemers in de recreatie met ruim 1.200 leden. FNV Recreatie behartigt de collectieve belangen voor alle werknemers in de recreatie op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Bron: persbericht FNV recreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *