Vernieuwend leren en informeren in Dierenpark Amersfoort

Het informatiesysteem bij de dieren in Dierenpark Amersfoort is ingrijpend veranderd. Daarbij is niet alleen gekeken naar het design, maar ook nagedacht over een nieuw concept van informatie-overdracht. Het dierenpark maakte daarbij gebruik van een nieuw jong ontwerpbureau; Peerdrops, die het hele proces op hun website plaatste.

informatieborden_dierenparkamersfoort_9

voorbeeld van de app
voorbeeld van de app

Samen de dierentuin beleven
Johannes Kok van Peerdrops wilde vooral voorkomen dat alle informatie via schermen wordt overgebracht: “Als je een dagje uit bent, dan is het niet de bedoeling dat je meteen weer achter een scherm duikt. We wilden ook geen uitgebreide leesborden bij de dieren zetten; want dan is ook iedereen met zichzelf bezig. In het nieuwe concept worden de bezoekers uitgenodigd om de verhalen over de dieren aan elkaar voor te lezen. Zo zorg je er voor dat mensen samen de dierentuin beleven.”

Opvallende borden
Bij de dierenverblijven is een opvallend houten bord verschenen, waarop de dieren in een logo-achtige tekening zijn weergegeven. Deze tekeningen corresponderen met informatie in een boekje of op de app. De informatie moet nog wel even worden opgezocht. Er is ook nagedacht over een QR-code. Die optie viel uiteindelijk af, omdat deze niet past bij de natuurlijke uitstraling van de ruw-houten borden.

Tijdens het ontwerpproces heeft het ontwerpteam samen met o.a. oud creatief directeur Bas Westerweel, diverse keuzes gemaakt. Een aardig overzicht van dit ontwerpproces is te vinden op de website. Het eindresultaat is “Een moderne manier van beleven waarmee ieder bezoek een nieuwe kijk oplevert!”

Meer informatie:
www.peerdrops.nl (bekijk hier het ontwerpproces)
www.dierenparkamersfoort.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *