Benchmarken centraal in Recreactie van juni

In het brancheblad ‘Recreactie’ van de RECRON staat deze maand het onderwerp Benchmarken centraal. In een artikel wordt uitgelegd wat ondernemers in de praktijk kunnen doen met de cijfers die uit de RECRON benchmark komen. Zo kun je o.a. je eigen bedrijf op verschillende punten vergelijken met je directe collega’s; maar ook verschillen tussen jaren worden in kaart gebracht.

recreactie juni 2013Recron leden die mee willen doen aan de benchmark over 2012 worden in het artikel opgeroepen om zich aan te melden.

Verder deze maand in de Recreactie:

Het verhaal achter investeringen…

  • – Recreatiecentrum De Zevenkampse Ring in Rotterdam investeerde in duurzaamheid en werd uitgeroepen tot duurzaamste zwembad van Nederland.
  • – Camping Ons Buiten gaat voor lange termijnsucces met de plaatsing van negen nieuwe chalets, die met restricties worden verkocht.

Groepsaccommodatie en B&B ineen
‘Bij Ons’ koos bij de ontwikkeling van een verblijfsaccommodatie voor een concept dat op verschillende doelgroepen is gericht. Op de doordeweekse dagen is het Bed & Breakfastgedeelte de belangrijkste drager. In de weekenden zorgt de groepenmarkt voor de omzet. Meer informatie: www.bijonsgroepsaccommodatie.nl

Wat doet de IAAPA voor bedrijven in de dagrecreatie
Internationale organisaties (zoals de IAAPA) zijn voor veel MKB bedrijven vaak een ‘ver van mijn bed show’. Karen Staley van IAAPA Europa laat zien dat de activiteiten van haar organisatie vaak directe consequenties hebben voor het dagelijks beheer van recreatiebedrijven. Voorbeelden zijn: Samenwerken op het gebied van veiligheid, Vakbeurs EAS, een Europese benchmark en lobbywerk in Europa.

Interview met tweede kamerlid Selcuk Öztürk
Hij zit namens het PvdA in de tweede kamer en heeft o.a. toerisme in zijn portefeuille. Hij wil o.a. graag sociaal ondernemerschap stimuleren; rekening houden met de wensen van grote en kleine beurzen; maar ook het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Öztürk erkent dat de procedures voor bedrijfsontwikkeling vaak te lang duren; hij is zelf immers eigenaar van een hotel en kent de problematiek.

IBAN
Banken in Nederland stappen per 1 februari over op een internationale norm voor het weergeven van bankrekeningen. De zogenaamde IBAN. In een artikel wordt uitgelegd wat de consequenties zijn van deze verandering.

BHV kennis
Het belang van bijspijkeren en oefenen voor de Bedrijfs Hulp Verleners (door Endurance)

En verder…
Productinformatie over Mobile Miles van KPN
Een discussie over windturbines

In deze editie helaas geen nadere uitleg over het vertrek van de algemeen directeur Joep Thönissen.

Meer informatie: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *