Vrijdagmiddagblog! Ga lekker vreemd

Quote: “Ik zeg, ga allemaal lekker vreemd!” Waarom zouden we vreemd moeten gaan? Of is het beter om een open relatie te starten? Deze vragen hebben alles te maken met over grenzen durven te kijken en samenwerkingen aan te gaan in verschillende branches binnen het Nederlands toerisme.

Shopping is the holiday
De quote werd afgelopen dinsdag tijdens het debat van Holland Hospitality Outlook 2013 gemaakt. Tijdens dit jaarlijks terugkerend congres was het thema retail. “Toeristen zien shopping niet als iets aparts, het is een onderdeel van hun vakantie,” aldus Marja van Reijn van Global Blue. Toch denken veel partijen uit het toerisme in hun eigen hokje; horeca, verblijfslocatie, publieksattractie of retail. Terwijl de toerist daar geen onderscheid in maakt. Die wil gewoon een leuke vakantie.

Durf over je grenzen te kijken
Dat we van elkaar kunnen leren en daarom eens lekker vreemd moeten gaan, daar ben ik het op werkgebied helemaal mee eens. Want je kunt alleen leren als je over je eigen grenzen durft te kijken. Michael Levie (CEO van de Awardwinning hotelketen CitizenM) vertelde in het debat dat hij een gesprek had gehad met Cirque du Soleil. Dát gesprek had hem nieuwe inzichten gegeven.

Vrijdagmiddagblog_galekkervreemd

Heb een open relatie
En als die inzichten er dan zijn, want tijdens deze dag bleek dat die er genoeg zijn, dan komt de fase van uitvoering. Daar blijkt het vaak te schorten. In die fase zou de open relatie goed van pas komen. Voor de schermen ben je het perfecte stel. Achter de schermen foezel je met andere en maak je ruzie. Hiermee werd bedoeld, dat als bedrijven onderling meer informatie met elkaar zouden delen er een eenheid in de gastvrijheidsuitstraling naar buiten gebracht kan worden. Dat bedrijven elkaar vervolgens beconcurreren met prijzen en service, dat moet daar los van staan. De toerist moet Nederland ervaren als één gastvrij land.

Tot volgende week!
Bent u benieuwd wat er tijdens deze interessante dag nog meer vertelt is? Walter Jonker schreef afgelopen week een levendig verslag. Klik op deze link om het te lezen. En heeft u een mening over vreemd gaan binnen het werkveld of wilt u een onderwerp voor het vrijdagmiddagblog! inzenden, dan kunt u hieronder een reactie plaatsen of deze mailen naar info@panterkist.nl

Ruby Kramer PanterKist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *