Nieuwe sporten, nieuwe kansen

Regelmatig worden er nieuwe sporten gelanceerd. De vraag daarbij is altijd; is het een hype of is het een blijvertje? Beiden hebben zo hun nut en charme. Voor de recreatiesector bieden nieuwe sporten ook weer nieuwe kansen; Zeker in de opstartfase zijn er vaak weinig plekken waar de sport beoefend kan worden en is het benodigde materiaal vaak lastig te verkrijgen. Op het SportNext Event van 25 januari worden nieuwe sporten onder de loep genomen.

Positionering
Hier wordt o.a. en antwoord gezocht op de vragen rond positionering van de sport. “Wie wil je zijn? Wat wil je uitstralen? Welke bedrijven en organisaties passen dan bij je? Op welke wijze kun je je onderscheiden van de reeds bestaande sporten?” De nieuwe sporten vragen om een aanpak door sportbonden, maar vooral ook voor betrokken toeleveranciers, sponsors en anderen die actief zijn in het werkveld. Denk aan sportaccommodaties die moeten inspelen op de veranderende sportbeleving en wijze van sporten en opleidingen die voor de juiste begeleiders gaan zorgen.

In het plenaire deel van het congres komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie tot Streetball en het NK Streetball, doorHenk Pieterse, voormalig basketball prof en 101-voudig international
  • Gezamenlijk bekijken finale NK Streetball
  • Het neerzetten van nieuwe concepten, merken en producten; ervaringen van binnen en buiten de sport, door Mark Aink, directeur Native

Ook worden een vijftal clinics verzorgd van nieuwe sporten onder leiding van studenten Sport en Bewegen, MBO College Hilversum:

  1. Speedminton
  2. Streetball
  3. Bossaball
  4. Urbunathlon
  5. Crossfit

Meer informatie over het SportNext congres op 25 januari in Hilversum: www.sportnextevent.nl

Red Bull Crashed Ice

Voorbeeld: Crushed Ice
Een voorbeeld van een nieuwe sport, met een goede sponsorondersteuning, is Ice Cross Downhill. Deze sport is bedacht door Red Bull in 2000. Een extreme sport waarin je al schaatsend in heats van vier een uitdagend parcours moet overwinnen. De tracks kenmerken zich door steile afdalingen, sprongen, trappen, vlijmscherpe haarspeldbochten en andere extreme hindernissen. Het doel is om als eerste bij de finish te eindigen.
Wie meer wil weten over deze sport kan op vrijdag 11 januari om 19.00 uur een kijkje nemen bij Nederlands Kampioenschap op de snelle ijstrack in SnowWorld Landgraaf.
meer informatie: www.redbull.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *