VVV Zuid-Limburg is ‘Slimste Bedrijf van Nederland 2012’

VVV Zuid-Limburg is gekozen tot het “Slimste Bedrijf van Nederland 2012”, tijdens de 4e Energiedag van Syntens MKB Krachtcentrale. De jury over VVV Zuid-Limburg; ‘Organisatie van 116 medewerkers die zich VVV voelen en tegen de stroom in succesvol is.’ Ook de organisatiegraad is bijzonder met maar twee directeuren en een manager. Of zoals MKB Krachtcentrale zelf op hun website schrijft; ‘VVV Zuid-Limburg, de oudste VVV van ons land, kreeg de titel dankzij de inzet van haar personeel voor elkaar om voor tachtig procent op eigen kracht te werken.’

Wintersport in Limburg

Algemeen directeur Anya Niewierra en adjunct directeur Edith Kurris zijn trots op deze titel. Temeer omdat VVV Zuid-Limburg de eerste toeristische organisatie, de eerste stichting en het eerste Zuid-Limburgse bedrijf is met deze nominatie. “Als je als management open bent over de uitdagingen waar je voor staat en de afwegingen die gemaakt moeten worden, is er vaak ook begrip voor minder populaire keuzes” aldus Niewierra en Kurris in een reactie op de uitverkiezing.

Kansen voor VVV Zuid-Limburg
VVV Zuid-Limburg krijgt komend jaar extra aandacht als ambassadeur. Naast de bijbehorende trofee, mag de VVV de titel gebruiken in al haar uitingen en krijgt ze aandacht op diverse websites, sociale media en in verschillende blogs. Innovatie-adviseur en blogger Caroline Rijnbeek: ‘VVV Zuid Limburg is uitverkoren, omdat zij ideële doelen en commerciële belangen net zo mooi in balans weet te brengen als werk en privé, klant en medewerker.’ Verder wordt de VVV Zuid-Limburg genoemd als voorbeeldbedrijf in workshops over sociale innovatie en bij beleidsmakers.

Slimste Bedrijf van Nederland
De verkiezing is een initiatief van MKB Krachtcentrale van het project sociale Innovatie van Syntens Innovatiecentrum. Met de prijs wil het innovatiecentrum sociale innovatie op de kaart zetten als voorwaarde en aanjager van ‘harde’ technologische innovatie. Dankzij sociale innovatie weet de organisatie beter gebruik te maken van de potentie van hun medewerkers, onder meer door ze bij het bedrijfsbeleid te betrekken en kennis te delen.
Er waren 64 bedrijven voor deze prijs genomineerd. Uiteindelijk koos de jury voor 12 winnaars. Wiersma: “U bent een voorbeeld voor andere bedrijven. We hopen dat u andere bedrijven hiermee gaat besmetten”, zo verklaarde zij tijdens de prijsuitreiking.

meer informatie: www.vvvzuidlimburg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *