Samenwerking VVV Midden-Limburg en Stichting Peelpromotie

Recent hebben de lokale VVV-organisaties in de gemeenten Deurne, Asten, Helmond, Gemert-Bakel en Laarbeek hun krachten gebundeld in Stichting Peelpromotie. Het doel daarbij is om in samenwerking met de gemeenten en het bedrijfsleven de promotie van de vrijetijdsmogelijkheden in de Peel beter ter hand te kunnen nemen. Stichting Peelpromotie streeft ernaar om m.i.v. 1 Januari 2013 o.a. met een website online te gaan, waarop zoveel mogelijk toeristische informatie uit de Peel zal worden verzameld en gepresenteerd.

Als aangrenzende VVV regio voert VVV Midden-Limburg al enige jaren de regionale promotie voor 7 Midden-Limburgse gemeenten uit, t.w. Weert, Roermond, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Beesel en Roerdalen. Daarbij verzorgt VVV Midden-Limburg sinds kort ook de digitale promotie voor de Duitse gemeente Wassenberg.

Hiermee ligt een goede basis om de wens van beide VVV-organisaties om intensief samen te werken en daarbij o.a. de Peel als 1 gebied onder de aandacht te brengen, nu ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren.
Met gebruikmaking van de Nationale Database van VVV Nederland en eenzelfde website-opzet kunnen gegevens van partners en gemeentes die zijn aangesloten bij één van beide VVV’s via zowel de website van Stichting Peelpromotie als de site van Midden-Limburg en de aangesloten digitale communicatiezuilen worden ontsloten. Daarbij worden de gegevens ook zichtbaar op toekomstig te ontwikkelen platforms zoals een mobiele website en een landelijke VVV app. Deze worden begin 2013 verwacht. Dit betekent, dat gegevens van partners en gemeentes die zijn aangesloten bij een van beide VVV-organisaties bij veel meer bezoekers bekend zullen worden. Daarnaast staan beide organisaties ook open voor samenwerking met andere promotie-organisaties, zoals de Stichting Promotie Noord-Limburg. Bovendien zullen beide partijen bekijken op welke andere marketing en promotie aspecten samengewerkt kan worden. Partners zullen naar verwachting begin 2013 worden geïnformeerd over de wijze waarop men van deze samenwerking zal profiteren.

Bron: persbericht VVV Midden Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *