Erve Broam wint VVV Rob de Bes Award 2012

De Twentse educatieboerderij Erve Broam is verkozen tot meest innovatieve ontwikkeling in de recreatiesector. Uit handen van juryvoorzitter Karla Peijs namen eigenaren Leo en Kristel Scholten Linde van Erve Broam de VVV Rob de Bes Award 2012 en de bijbehorende cheque van €10.000 in ontvangst.

Juryvoorzitter Karla Peijs zei dat vooral het programma voor de virtuele boerderij bij de jury in de smaak was gevallen: ““Het onderscheidende van Erve Broam zit ‘m in het authentieke, Twentse karakter van de boerderij dat een grote rol speelt in de beleving van de gasten in combinatie met een goed doordacht en uitgewerkt educatief element. het bedrijf zet hiermee niet alleen een inhoudelijk verhaal neer maar draagt ook actief bij aan het in standhouden van de sociaal-culturele waarden van de regio Twente”. Met het geldbedrag willen de eigenaren een nog interactiever programma gaan bouwen, waarmee je in een spelvorm de bedrijfsvoering op het melkveebedrijf kunt volgen. Kristel Scholten: “Veel mensen weten maar weinig over de boerderijen waar zoveel van hun dagelijks voedsel vandaan komt. Bijvoorbeeld dat een koe elk jaar een kalf moet krijgen om melk te blijven geven.”

Erve Broam heeft zich in korte tijd ontwikkeld van logiesbedrijf op het platteland (2006), waar in 2007 een expositie bij kwam. In 2010 werd de educatieve tak verder uitgebouwd met o.a. een expositieruimte; en de verdere toekomstplannen liggen dus al weer klaar.

De VVV Rob de Bes Award is dé aanmoedigingsprijs van de VVV in Nederland en wordt elke twee jaar uitgereikt aan een toeristische ondernemer die zich op positieve wijze onderscheidt met een vernieuwend product of een verrassende marketingaanpak.

Genomineerden
VVV’s uit heel Nederland hebben dit jaar ruim vijftig organisaties voorgedragen. Het publiek heeft vervolgens haar stem uitgebracht. De vijf voorgedragen bedrijven met de meeste publieksstemmen zijn door de vakjury beoordeeld. Opvallend was dat er bij de vijf genomineerden maar liefst drie bedrijven zaten met een agrarische achtergrond. Behalve Erve Broam wisten Bloeiend Zijpe, sport- en beleveniscentrum Hof van Eckberge in Eibergen, de Wychense recreatieboerderij Het Hof van Kaatje en de Stichting Praamvaren Leeuwarden de meeste stemmen van het publiek te trekken. “We kunnen trots zijn op deze mooie winnaar, maar ook op de overige genomineerden”, zegt Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland. “Zij laten zien dat er volop vernieuwende ontwikkelingen plaatsvinden in de gastvrijheidseconomie En dat juichen we toe want ondernemerschap en investeringen blijven belangrijk willen we ook in de toekomst een hoogwaardig aanbod kunnen bieden”.

Vakjury
De vakjury van de VVV Rob de Bes Award 2012 bestond naast juryvoorzitter Karla Peijs (Commissaris van de Koningin in Zeeland) uit Rob de Bes (naamgever van de prijs en voormalig directievoorzitter VVV Nederland), Ron Peereboom Voller (Chef redactie Telegraaf Reiskrant, Vaarkrant en Woonkrant), Theo Ruijs (voorzitter Gastvrij Nederland) en Jacco Dros (eigenaar adviesbureau Hollands Hooggebergte en winnaar VVV Rob de Bes Award 2011).

Meer informatie: www.vvvcongres.nl/pagina/rdb/rob-de-bes.aspx

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *