Interactieve fitnessmuur – spelenderwijs fit worden

Het Britse Rugged Interactive heeft een fitnessmuur ontwikkeld met een interactieve spelvorm. De primaire doelgroep is ‘Fitness’, maar door de spelmogelijkheden, is de muur ook prima toe te passen in een sportieve recreatieve omgeving. 

Met deze nieuwe fitnessmuur willen de uitvinders fitness leuk maken voor alle leeftijdscategorieën. In de huidige fitnesscentra raken met name de jongere bezoekers snel uitgekeken op de vaste patronen van de fitnessapparaten.  Het systeem is opgebouwd als een stevige muur, die tegen een stootje kan, met ingebouwd enkele interactieve raakpunten, voorzien van ledlampjes.

Er wordt gewerkt met gewichtjes van 1 tot 3 kg. Daarmee krijgt de sporter een complete workout die o.a. zorgt voor verbetering van conditie, balans, kracht, en oog-hand coördinatie.

Steeds meer leveranciers van speeltoestellen bouwen interactiviteit in in hun producten. In Nederland was Yalp enkele jaren geleden één van de eersten die met de Yalp Sona een interactief speeltoestel in de markt zette. Inmiddels worden er steeds meer toepassingen bedacht, waaronder nu ook een fitnessmuur.

Geïnteresseerden kunnen het product op dit moment alleen in Groot Brittannië kopen. Het pakket wordt dan opgestuurd. Rugged Interactive is nog op zoek naar een agent in Nederland.

Meer informatie: www.rugged-interactive.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *